четвер, 29 вересня 2011 11:09

В одному з найзабрудненіших міст світу запустили електротаксі Nissan Leaf

У мексиканській стілиці Мехіко з'явилися повністю електричні таксі на базі Nissan Leaf. Для них відкрили спеціальну станцію швидкої зарядки.

Про це пише Fox Business.

Цей проект є частиною угоди між виробником автомобілів і місцевою владою з метою сприяння використанню електромобілів в Мехіко - одному з найбільш густонаселених і загазованих міст у світі.

Поки на вулицях мексиканської столиці курсуватимуть всього трилектромобіля-таксі. До кінця року їх кількість планують збільшити до 100, а також встановити другу станцію швидкої зарядки.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Nissan Teana "виріс" і отримав нове покоління двигунів VQ

Електричне таксі Nisan Leaf є чотирьохдверним хетчбеком з максимальною дальністю поїздки 160 кілометрів на одній зарядці.

За розрахунками компанії, кожен з 100 таких автомобілів буде щодня долати близько 300 кілометрів, що дозволить скоротити викиди двоокису вуглецю на 5 тонн на добу.

Зарядні пристрої на станції, розташованій у центрі Мехіко, живляться від сонячних батарей. Повна зарядка автомобільного акумулятора займає 30 хвилин.

Використання бензинових автомобілів є причиною близько 40% викидів вуглекислого газу та інших шкідливих для атмосфери сполук в Мехіко.

Nissan був обраний для участі в програмі, оскільки є лідером за кількістю продажів легкових автомобілів на внутрішньому ринку Мексики.

Зараз ви читаєте новину «В одному з найзабрудненіших міст світу запустили електротаксі Nissan Leaf ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути