середа, 05 червня 2013 09:44

В Азарова захотіли обкласти податком техніку: від флешок до музичних центрів

В Азарова захотіли обкласти податком техніку: від флешок до музичних центрів
Планується введення спеціального збору з імпортерів і виробників техніки. Фото: print-uslugi.ru

Кабінет міністрів має намір внести зміни до постанови від 27 червня 2003 №992 "Про розмір відрахувань виробниками та імпортерами обладнання і матеріальних носіїв, із застосуванням яких у домашніх умовах можна здійснити відтворення творів і виконань, зафіксованих у фонограмах і (або) відеограмах".

Проект документа розміщений на сайті Державної служби інтелектуальної власності. Він винесений на громадське обговорення, яке триватиме до 22 червня, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Зміни передбачають введення спеціального збору з імпортерів і виробників техніки, із застосуванням якої в домашніх умовах можна здійснити відтворення творів, зафіксованих у фонограмах і (або) відеограмах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівником місії МВФ в Україні став болгарин

Зокрема, пропонується обкласти податком плеєри, музичні центри, магнітофони, жорсткі та оптичні диски, автомагнітоли, відеомагнітофони, DVD-програвачі, ноутбуки, мобільні телефони, планшети, лазерні диски, карти пам'яті, флеш-карти та касети.

Розмір відрахувань для імпортерів застосовується у відсотках вартості обладнання, для виробників - у відсотках відпускної ціни. Загалом розмір збору коливається до 1-1,5% від ціни.

 

Зараз ви читаєте новину «В Азарова захотіли обкласти податком техніку: від флешок до музичних центрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

103

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути