понеділок, 08 серпня 2011 13:55

Україна отримала від Іраку гроші за бронетехніку

Україна отримала від Іраку гроші за бронетехніку

Українська сторона в повному обсязі отримала оплату за вироблену в рамках реалізації контракту з Іраком бронетехніку.

Про це заявили в держконцерні (ДК) "Укроборонпром".

"Контракт між Україною та Іраком на поставку бронетехніки виконується в цілому згідно з графіком. Українські виробники, зокрема, Харківське конструкторське бюро машинобудування ім.Морозова, а також ДП "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес" отримали платежі за вироблену техніку в повному обсязі", - йдеться в отриманій у понеділок заяві прес-секретаря генерального директора ГК "Укроборонпром" Юлії Стріжкіної.

За її словами, поширена низкою ЗМІ інформація про нібито відмову іракської сторони у видачі в'їзної візи в Ірак генеральному директору ДК "Укроборонпром" Саламатіну не відповідає дійсності.

"Діюча віза Республіки Ірак стоїть у закордонному паспорті Саламатіна", - заявила Стріжкіна.

Інформація про нібито відмову іракської сторони у видачі в'їзної візи в Ірак чолі ГК "Укроборонпром" Саламатін для участі в переговорах про хід виконання іракського збройового контракту раніше поширила низка ЗМІ.

Ще раніше, в липні, в Харківській ОДА заявляли про затримку іракською стороною платежів за поставлену в рамках контракту техніку.

У 2009 році дочірнє підприємство держкомпанії "Укрспецекспорт" - держпідприємство "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес" уклала контракт з Іраком на суму понад $ 550 млн, який, як передбачають, має стати одним із серії у сфері ВТС між Україною та Іраком.

Контракт передбачає постачання протягом 3-3,5 років більше 400 одиниць бронетехніки, зокрема БТР-4, 6 легких транспортних літаків Ан-32, а також проведення послуг з ремонту авіаційної техніки.

Перша партія бронетехніки в складі 26-ти машин БТР-4, 2-х машин технічного обслуговування та ремонту, 2-х тренажерів для підготовки екіпажів бронетранспортерів відвантажена іракському замовнику 20 квітня. За даними української сторони, 29 травня бронетехніка прибула в іракський порт Ум-КАССР.

За погодженням сторін, строки поставки першої партії, які планувалися раніше на кінець 2010 року, були зміщені з зв'язку з проведенням програми випробувань нової техніки в повному обсязі - на відповідність тактико-технічним завданням (ТТЗ).

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала від Іраку гроші за бронетехніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути