середа, 23 листопада 2011 09:45

У НБУ пояснили банкірам, що коїться на валютному ринку

У НБУ пояснили банкірам, що коїться на валютному ринку

У Національному банку України (НБУ) учора, 22 листопада, відбулася зустріч директора генерального департаменту грошово-кредитної політики Олени Щербакової з керівниками  казначейських підрозділів найбільших банків.

Про це повідомляє НБУ на своєму офіційному сайті.

Під час зустрічі Щербакова проінформувала присутніх щодо основних напрямів реалізації грошово-кредитної політики.

Також було обговорено питання стосовно ситуації на грошово-кредитному ринку, прогнози його розвитку та вжиття заходів з метою його ефективного регулювання та нівелювання зовнішньоекономічних ризиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ підрахував: В Україні кожен п'ятий банк - збитковий

За словами щербакової, одним із заходів утримання стабільності на валютному ринку є оптимізація вимог до формування банками обов'язкових резервів та зміна порядку їх формування. Зокрема, НБУ стимулює переважне залучення банками коштів у національній валюті та збільшення їх строковості за рахунок поглиблення диференціації нормативів обов'язкового резервування. Водночас нормативи обов'язкового резервування за коштами в національній валюті залишаються на нульовому рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Родовід" збанкрутував, понароздававши кредити "відомим людям" - ЗМІ

"Останніми змінами до порядку формування обов'язкових резервів разом із оптимізацією нормативів обов'язкового резервування банкам надано змогу формувати частину обов'язкових резервів на кореспондентському рахунку в Національному банку України, що сприятиме більш гнучкому управлінню ними власною ліквідністю. За здійсненими розрахунками зазначені заходи хоча і збільшать загальний обсяг обов'язкових резервів, однак дадуть змогу вивільнити короткострокову ліквідність", - додала Щербакова.

Зараз ви читаєте новину «У НБУ пояснили банкірам, що коїться на валютному ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути