понеділок, 21 листопада 2011 11:27

Туркмени зловили "Газпром" на брехні

Туркмени зловили "Газпром" на брехні

У Туркменії вважають висловлювання заступника голови правління "Газпрому" Олександра Медведєва про запаси природного газу в цій країні "вкрай некоректними".

Про це йдеться в повідомленні МЗС Туркменії.

Крім того, в Ашхабаді назвали ці слова "черговий незграбною спробою спотворення реальної ситуації, що стосується природно-ресурсного потенціалу країни".

У МЗС Туркменії пояснили, що 18 листопада 2011 телеканал "Росія" продемонстрував інтерв'ю із заступником голови правління "Газпрому" Медведєвим, який фактично поставив під сумнів офіційні повідомлення про запаси природного газу в Туркменії.

"МЗС Туркменії заявляє, що такого роду висловлювання з боку представника "Газпрому" є вкрай некоректними і мають неповажний характер по відношенню до партнерів по співпраці в енергетичній сфері. Особливу нерозуміння викликає той факт, що така необ'єктивна оцінка озвучується устами професіонала", - йдеться в офіційному повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Газпром" перебільшує жалюгідний технічний стан української ГТС - Mott MacDonald

У зв'язку з цим туркменська сторона зазначає, що 11 жовтня 2011 року в Ашхабаді представники міжнародної компанії Gaffney, Cline & Associates (Великобританія) провели презентацію підсумків другого етапу незалежного аудиту запасів найбільших газових родовищ Туркменістану - Південний Елотен-Осман, Мінара і Яшлар. За результатами аудиту геологічні запаси зони згаданих газових родовищ підтверджені в максимальному обсязі 26 трлн 200 млрд куб м газу, що виводить її на друге місце в світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про економічно обгрунтовану ціну на газ для України не йдеться - експерт

При цьому представниками компанії Gaffney, Cline & Associates було зазначено, що ці дані можуть змінитися у бік їх збільшення, так як в нині поки ще не визначені межі північно-західній, південно-східної і західної меж унікального туркменського родовища Південний Елотен-Осман.

Зараз ви читаєте новину «Туркмени зловили "Газпром" на брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути