пʼятниця, 25 листопада 2011 14:37

Тігіпко не проти віддати Росії частину "труби" в обмін на "золоту акцію"

Тігіпко не проти віддати Росії частину "труби" в обмін на "золоту акцію"

Україні для зниження ціни на імпортований газ слід пропонувати своїм партнерам створити газотранспортний консорціум, ідеальним варіантом якого для Києва є збереження за собою 50% і передача по 25% Росії та Європі.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Якщо Росія не погодиться, слід торгуватися. Навіть якщо відсоток буде нижчий, потрібно залишати за собою якусь золоту акцію, щоб мати можливість впливати на прийняття рішень", - сказав він.

Тігіпко зазначив, що без успіху газових переговорів з Росією ціна імпорту в першому кварталі 2011 року збільшиться до $ 485 за 1 тис. куб. м з $ 435 за 1 тис. куб. м в четвертому кварталі 2010 року.

"Я впевнений у позитивному результаті цих переговорів. Якщо ж президент і прем'єр не зможуть домовитися з Росією, це буде дуже погано", - підкреслив віце-прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд виплатить усі зарплати та соцвиплати до кінця року - Тігіпко пообіцяв

Нагадаємо, після заяви про плани балотуватися в президенти в кампанії 2010 року Тігіпко в червні 2009 року закликав повернутися до ідеї газотранспортного консорціуму, яку промовляли в 2003 році: "Статус ГТС потрібно змінити: Україна повинна залишити за собою контрольний пакет і отримати двох акціонерів - одного з боку Росії, другого - від ЄС".

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко не проти віддати Росії частину "труби" в обмін на "золоту акцію" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути