понеділок, 23 січня 2012 10:26

Суперкар Fisker Karma іде на конвеєр у півтора разу дорожчим
15

Фото: Фото: Fisker

Американський автовиробник Fisker назвав ціну на свій гібридний седан Karma, ща якою автомобіль продаватимуть в Європі.

У порівнянні з попередніми цифрами, про які казали у 2009 році на прем'єрі "Карми" в Женеві, седан подорожчав майже в півтора разу.

Якщо спочатку заявляли вартість у 78,78 тис. євро (приблизно $101,72 тис.), то зараз компанія хоче за свій гібридний спорткар майже ті ж 101,8 тис. тільки вже в євро (відповідно, близько $131,25 тис.) .

За такою ціною Fisker Karma буде продаватися в Німеччині. Німецький журнал Autobild "пообіцяв" додаткові $ 29 тис. податків. У той же час видання повідомляє, що компанія представить два варіанти ціни: $143,71 тис. і $151,46 тис.

Нагадаємо, Fisker Karma оснащується комплектом літій-іонних батарей, які живлять два електромотори загальною потужністю 408 к.с., що розвивають 1300 Нм крутного моменту.

ФОТОРЕПОРТАЖ: В Україні почали продавати "жіночі" "Ланоси"

Такий набір дозволяє седану розігнатися до 100 км/год за 6,2 секунди.

Максимальна швидкість при цьому становить значні для електрокара 200 км/год.

Коли запас батарей вичерпаний, до роботи підключається 2-літровий бензиновий двигун внутрішнього згоряння, який виконує роль генератора для підзарядки батарей.

На одній тільки електротязі Karma протягне приблизно 83 км. Загальний пробіг з урахуванням роботи ДВС становить 483 км за середньої витрати палива в 2,5 л на 100 км.

Зараз ви читаєте новину «Суперкар Fisker Karma іде на конвеєр у півтора разу дорожчим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути