пʼятниця, 25 січня 2013 16:01

Сорос закликав не інвестувати в Росію: її економіка розвалюється

Сорос закликав не інвестувати в Росію: її економіка розвалюється
Фото: comments.ua

Інвесторам краще утриматися від інвестицій в російську економіку.

Про це, як повідомляє Forbes, заявив мільярдер Джордж Сорос на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

"Це економіка, яка розвалюється, яку Путін веде в хибному напрямку", - заявив інвестор.

Він не вказав, чому дотримується такої думки.

Джордж Сорос і раніше критикував російську владу. Зокрема, в одному зі своїх останніх інтерв'ю, яке він дав в кінці листопада 2012 ректору Російської економічної школи Сергієві Гурієву, мільярдер зауважив посилення репресій проти цивільного суспільства в РФ.

Разом з цим інвестор заявив, що не збирається відмовлятися від благодійної діяльності в Росії. Тоді Сорос не уточнив плани щодо інвестування в РФ. За інформацією ЗМІ, пов'язані з інвестором структури брали участь у приватизації Сбєрбанка в кінці вересня 2012 року.

На початку 2000-х років Сорос критикував російську владу за арешт і тюремне ув'язнення Михайла Ходорковського. У 2005 році інвестор заявив в інтерв'ю Die Presse, що Росія повинна покинути "Велику вісімку" як країна, в якій демократія більше не функціонує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни напророкували Україні апокаліпсис: тотальне зубожіння і масові бунти

Раніше утриматися від інвестицій в РФ радили також аналітики Goldman Sachs. На початку минулого грудня банк прибрав акції російського фондового ринку з топ-списку GEM (Global Emerging Markets). Головний економіст Goldman Sachs по Росії та СНД Клеменс Граф заявив тоді, що фінорганізація не може рекомендувати російські акції як привабливі для інвестицій через невизначеність у розвитку низки галузей.

Розвиток російської економіки став однією з центральних тем форуму в Давосі. 25 січня експерти представили три негативні сценарії розвитку РФ, після чого прем'єр-міністр Дмитро Медведєв спробував переконати інвесторів у хороших перспективах економіки Росії.

Сорос - фінансист і філантроп, засновник мережі благодійних організацій "Фонд Сороса". Чималу частину свого статку він заробив на падінні фунта під час "чорної середи" - 16 вересня 1992 року, - коли британська економіка за один день втратила 3,5 млрд фунтів через падіння валюти. Сорос при цьому заробив на спекуляціях 1,1 млрд фунтів.

Зараз ви читаєте новину «Сорос закликав не інвестувати в Росію: її економіка розвалюється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути