вівторок, 26 червня 2012 13:07

Семенюк-Самсоненко розповіла, коли держпідприємства можна продавати за копійки

Семенюк-Самсоненко розповіла, коли держпідприємства можна продавати за копійки
Валентина Семенюк-Самсоненко: стоїть питання про наведення порядку. Фото: rakurs.pl.ua

Об'єкти державної власності, які стали банкрутами, можна приватизувати за символічну плату, але за умови вкладення в них значних інвестицій.

Таку думку висловила колишня голова Фонду державного майна (ФДМ), перший заступник голови Соціалістичної партії Валентина Семенюк-Самсоненко в ефірі "Ера-FM".

"Треба ставити питання про створення робочих місць, гарантування певного рівня заробітної плати. Таку програму Назарбаєв у Казахстані запроваджує. Таку програму я пропонувала ще у 2005 році. Стоїть питання про наведення порядку, адже механізм реприватизації не має ставати механізмом рейдерства", - сказала вона.

Екс-глава ФДМ нагадала, що у 2005 році була вперше проведена інвентаризація об'єктів державної власності.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Прихильники Тимошенко під дощем грали "Вставай, страна огромная"

"Після цього ми зробили аналіз і побачили, що 49% підприємств після приватизації зупинили роботу. Їх перелік був складений ... Я пропонувала прийняти тоді програму управління об'єктами державної власності, де передбачила приватизацію об'єктів-банкрутів", - розповіла Семенюк-Самсоненко.

Нагадаємо, раніше екс-глава ФДМ заявила, що Заяви про реприватизацію великих підприємств в Україні, які лунають останнім часом з лав опозиції, є популізмом.

Зазначимо, чинний глава ФДМ Олександр Рябченко заявив, що цього року може бути розпочато процес приватизації кількох українських шахт за символічну плату.

Зараз ви читаєте новину «Семенюк-Самсоненко розповіла, коли держпідприємства можна продавати за копійки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути