понеділок, 20 лютого 2012 09:11

Росіяни погодилися знизити ціну на газ для України - джерело

Росіяни погодилися знизити ціну на газ для України - джерело

Посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов 17 лютого заявив, що посольство отримало лист від Міненерго РФ.

У ньому українському Міністерству енергетики та вугільної промисловості запропоновано відновити переговори про зниження ціни газу для України, пише "Комерсант-Україна" в публікаціі "Процентні відносини".

"Лист було отримано тільки в п'ятницю вранці та незабаром буде передано міністру енергетики та вугільної промисловості Юрію Бойку", - уточнив Зурабов.

Офіційно ініціативу російського Міненерго в українському міністерстві і НАК "Нафтогаз України" не коментують.

Однак, за словами джерела в департаменті нафтової, газової та нафтопереробної промисловості, переговори можуть відновитися вже цього тижня.

"Питання зниження ціни газу для Україні ми не обговорювали із середини січня. Представники "Нафтогазу" на початку лютого були в Москві, але тоді обговорювалося тільки те, яким чином буде оплачений газ, який Україні підняла зі своїх ПСГ для забезпечення безперебійного транзиту російського палива до Європи", - пояснило джерело.

В "Газпромі" згодні знизити ціну для України в рамках довгострокових контрактів на 10%, як це було зроблено для європейських споживачів, зазначило джерело, знайоме з позицією російської монополії.

Минулого тижня заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв повідомив, що компанія пішла на поступки за підсумками переговорів з низкою важливих клієнтів холдингу - зокрема, французької GDF Suez, німецькою Wingas, словацької SPP і турецької Botas.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифи на воду підвищать ще п'ять разів цього року - експерт

"Наші партнери попросили нас переглянути ціни. Ми скоригували параметри формули, що призвело до відносного зниження цін у середньому на 10%", - сказав заступник голови правління "Газпрому".

Нагадаємо, Зурабов також заявив, що Україна без зниження ціни на газ не зможе проводити реформи.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни погодилися знизити ціну на газ для України - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути