понеділок, 03 жовтня 2011 09:41

Російський олігарх продав частину готелю "Україна" кіпріотам

Російський олігарх продав частину готелю "Україна" кіпріотам

Національна резервна корпорація (НРК), що належить російському бізнесменові Олександру Лебедєву, більше "не володіє активами й об'єктами нерухомості в Україні".

Повідомлення про це з'явилося в його блозі у п'ятницю, пише "Комерсант-Україна" в публікації "НРК виселилася з України".

"Все, що у нас було в Україні, продано. Покупцем стала кіпрська компанія. Його кінцевими власниками є в основному англійські інвестори. До нас вони ніякого відношення не мають",- повідомив виданню Лебедєв.

Умови угоди, а також нових власників він не розкрив.

В Україні НРК належала частка в 21-поверхового готелю "Україна" (370 номерів, загальна площа близько 20 тис. кв. м) розташованого в центрі Києва (вулиця Інститутська, 4).

У Криму, за інформацією Лебедєва, НРК володіла 15 готелями з фондом близько 500 номерів, а також земельною ділянкою площею 40-45 га. Найбільш відомі з готелів - "Мигдальний гай", "Море" і "Слава" в Алушті. Крім того, на стадії реконструкції перебувають ще 6 об'єктів (близько 500 номерів).

Продаж активів пов'язаний зі стратегічним рішенням Лебедєва про вихід з певних видів діяльності, зазначено в повідомленні.

"Краще, коли з українською владою мають справу європейські та американські інвестори. До них відносяться по-іншому. Я не бачу законного способу повернути належить нам частку в готелі "Україна". Але є фонди, що спеціалізуються на подібних речах", - сказав він.

Суперечка між державою і Лебедєвим щодо права власності на готель "Україна" триває з 2005 року. ТОВ "Комерційна компанія" (КК; належить НРК) і Фонд держмайна (ФДМ) у 2004 році заснували ЗАТ "Готель "Україна". Його статутний капітал становить близько $ 40 млн: КК внесла $ 21,5 млн, ФДМ - майновий комплекс готелю. Але потім держава оскаржила створення ЗАТ і передачу йому комплексу.

"Зараз справа перубуває в касаційній інстанції", - уточнив Лебедєв.

Зараз ви читаєте новину «Російський олігарх продав частину готелю "Україна" кіпріотам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути