пʼятниця, 14 жовтня 2011 19:54

"Регіонал" нарозповідав, як зростуть пенсії та зарплати українців

"Регіонал" нарозповідав, як зростуть пенсії та зарплати українців

У проект державного бюджету на 2012 рік закладено зростання пенсій на рівні 20%.

Про це заявив перший заступник глави бюджетного комітету  Верховної Ради, "регіонал" Владислав Лук'янов у ефірі Українського радіо.

"Якщо казати про речі, які визнають більшість експертів, то запропонований бюджет на 2012 рік є найбільш соціальний. У ньому різко збільшують видатки на підвищення соціальних виплат, заробітних плат, пенсій, виплат по догляду за дітьми. Середнє зростання пенсій на наступний рік заплановано на рівні 20%, прожиткового мінімуму, мінімальної зарплати - на рівні 15%", - сказав він.

За його словами, темпи зростання ВВП закладені на рівні 5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Бюджет на наступний рік є неадекватним та ефемерним

"При цьому зростання в промисловості буде на рівні  7-8%. Зростання номінального ВВП - на рівні 13%. Показники досить амбітні і викликають повагу. Щоб виконати ці завдання, уряду доведеться досить копітко попрацювати", - зазначив нардеп.

Лук'янов також виокремив два фактори ризику невиконання держбюджету-2012.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці платитимуть за "комуналку" на 32% більше - Тігіпко

"Ризиків я бачу декілька. По-перше, зростання соціальних виплат, заробітних плат, пенсій, виплат по догляду за дітьми, яке перевищує рівень зростання економіки, є загрозою розбалансування бюджету. В цій ситуації низка місцевих бюджетів, які можуть мати недозбирання доходів, будуть змушені використовувати доходи другого кошику - капітальний видаток на економічний розвиток. Інша загроза - збільшення соціальних видатків збільшує кількість грошей в економіці, що пришвидшує її зростання, яке веде збільшення попиту на робочу силу, але разом з тим можуть виникнути ризики інфляційного тиску", - вважає "регіонал".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" нарозповідав, як зростуть пенсії та зарплати українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути