середа, 12 жовтня 2011 22:57

Експерт: Бюджет на наступний рік є неадекватним та ефемерним

Експерт: Бюджет на наступний рік є неадекватним та ефемерним

Проект державного бюджету України на 2012 рік є "неадекватним".

Таку думку висловив директор аналітичної групи Анатолій Баронін в ефірі Першого ділового каналу.

"Якщо ми аналізуємо бюджет на 2012 рік, то ми бачимо абсолютну його неадекватність. Це досить ефемерний бюджет, який підігнаний під позитивні макроекономічні стандарти. Однак ми побачимо, що вже починаючи з першого кварталу наступного року виконання цього бюджету буде фактично нереальним", - сказав він.

За його словами, зараз не можна казати про якісь перспективи стабілізації ситуації в економіці Україні.

"Кабінет міністрів не здатний ліквідувати ключову загрозу економіки України - дисбаланс у зовнішній торгівлі. З урахуванням невизначеності цін на газ до початку наступного року, а ми можемо очікувати підтвердження прогнозів про її зростання до 500 доларів, то дисбаланс буде ще більше посилений. Ми досягнемо до кінця року, за нашими прогнозами, вже 6 мільярдів (долларов. - ред.) негативного сальдо торгового балансу. Говорити про те, що існують певні передумови для поліпшення ситуації в економіці України, не доводиться", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК: Вибори за змішаною системою витягнуть з бюджету вдвічі більше грошей

"Економісти, які боролися з кризою в 2008-2009 роках в США, казали, що необхідне посилення регуляторних функцій у фінансовій системі країни та банківській сфері і повна дерегуляція підприємництва та реального сектора економіки. Сьогодні ми бачимо в Україні абсолютно протилежний процес: повна регуляція саме підприємництва, яка проявляється і в Податковому кодексі, і в веденні ручного управління з боку Кабінету міністрів. З іншого боку, ми бачимо недостатнє регулювання банківської системи: невизначеність в сфері рекапіталізації тих банків, які були викуплені державою і націоналізовані", - підкреслив Баронін.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Бюджет на наступний рік є неадекватним та ефемерним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути