середа, 16 січня 2013 22:35

Попри заяву Нацкомпослуг, експерт прогнозує підвищення тарифів на комунальні послуги

Попри заяву Нацкомпослуг, експерт прогнозує підвищення тарифів на комунальні послуги
Андрій Новак Фото: radiosvoboda.org

Голова Комітету економістів України Андрій Новак прогнозує, що, швидше за все, вартість комунальних послуг виросте. Таку думку він висловив у коментарі Gazeta.ua.

"Швидше за все, вартість комунальних послуг виросте. Обгрунтовані тарифи на комунальні послуги - це одна з умов надання Україні кредиту Міжнародного валютного фонду. Уряд має продемонструвати, що він робить якісь реформи для скорочення видатків і більш ефективного наповнення бюджету. Якщо раніше уряд міг ігнорувати цю вимогу, щоб не знизити свій рейтинг у населення, то зараз ситуація критична - золотовалютні резерви скоротилися за півтора роки на 15 мільярдів доларів, український бюджет на цей рік прийняли із великим дефіцитом — 50 мільярдів гривень. Без позики МВФ Україна може опинитися у катастрофічній ситуації — знецінення гривні буде стрімким, можливі серйозні затримки із зарплат і суттєве подорожчання товарів. Тому наразі уряд піде на всі умови Міжнародного валютного фонду", - сказав Новак.

Місія Міжнародного валютного фонду прибуде в Україну 27 січня, щоб здійснити переговори із керівництвом держави про умови надання кредиту в $15,4 млрд.

"Україна зараз в своєрідних лещатах між Заходом і Сходом. Вона шукала грошей для підтримання економіки і в Російській Федерації. Проте, на жаль, з Росією ніяк не вдається співпрацювати суто на економічних умовах. Ця країна завжди вимагає від України політичних поступок і здачі їй ліквідних підприємств. Тому уряду лишається лише сподіватися на позику Міжнародного валютного фонду".

Нагадаємо, раніше Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг, повідомила, що не планує 30-відсоткового підвищення тарифів на тепло та воду.

Зараз ви читаєте новину «Попри заяву Нацкомпослуг, експерт прогнозує підвищення тарифів на комунальні послуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути