Ексклюзиви
середа, 22 лютого 2012 09:09

Податкова скоротила терміни видачі документів про реєстрацію платників податків

Податкова скоротила терміни видачі документів про реєстрацію платників податків

З метою підвищення рівня обслуговування платників податків, зокрема при видачі суб'єктам господарювання документів, довідок з питань реєстрації та обліку в органах Державної податкової служби (ДПС) змінені терміни видачі документів

Про це повідомила прес-служба відомства.

Згідно зі зміненими термінами, картки платників видаються (замінюються) фізичним особам не пізніше 5 робочих днів з дня подання до органу ДПС відповідної заяви (повідомлення) про реєстрацію (внесення змін).

Довідка про зміну реєстраційного номера облікової картки і про отримані доходи подається протягом 5 робочих днів з дня звернення до органу ДПС за новим місцем реєстрації або протягом 10 робочих днів від дня звернення до органу ДПС за новим місцем проживання, місцем отримання доходів або місцезнаходженням іншого об'єкт об'єкта оподаткування фізичної особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіст не побачив трагедії у подвоєнні дефіциту торговельного балансу

Повідомлення, довідки з питань реєстрації та обліку платників податків видаються платникам податків з дотриманням строків, визначених Порядком обліку платників податків і зборів, затвердженим наказом Міністерства фінансів від 9 грудня 2011 №1588, а у випадках, коли такі терміни не визначені - в строк до 5 робочих днів.

Нагадаємо також, що в Україні проходить кампанія з декларування доходів, отриманих протягом минулого, 2011 року. Цього року декларації про доходи будуть прийматися з 1 січня до 1 травня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Податкова скоротила терміни видачі документів про реєстрацію платників податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути