середа, 28 березня 2012 11:40

"Ощадбанк" розпочне виплачувати "Вітіну тисячу" в липні

"Ощадбанк" розпочне виплачувати "Вітіну тисячу" в липні

З квітня "Ощадбанк України" займеться актуалізацією даних реєстру вкладників Ощадбанку СРСР, яким до кінця поточного року держава планує виплатити компенсацію в розмірі 1 тис. грн на людину, а вже з липня почнуться виплати.

В ефірі програми "Соціальний статус" на телеканалі "Tonis" заступник голови правління "Ощадбанку" Антон Тютюн розповів, що на сьогоднішній день в електронному реєстрі фінустанови є 12 млн вкладників колишнього Ощадбанку УРСР, з них половина отримала компенсації в 2008 році, тому виплати стосуються інших 6 млн громадян.

Він повідомив, що в квітні "Ощадбанк" розпочне заходи з уточнення даних про вкладників, що перебувають у реєстрі.

"Щоб грамотно і кваліфіковано провести виплати, нам потрібно уточнити персональні дані по кожному клієнту, переконатися, що він не отримував у 2008 році компенсацію, що він перебуває в реєстрі, і тоді ця людина отримує право на цю компенсацію", - пояснив Тютюн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зовнішній борг України вже перевищив 40% ВВП - економіст

За його словами, щоб уникнути черг у відділеннях "Ощадбанку" в роботі з населенням будуть використані кілька каналів взаємодії, а також максимально задіяна регіональна мережа банку.

"Ми будемо виділяти додаткові операційні вікна, в деяких відділеннях, де будуть великі потоки клієнтів, будемо виділяти консультантів. Досвід минулих виплат показав, що одного каналу взаємодії - банківських відділень - мало, тому ми підключаємо більш сучасні канали - сайт, безкоштовну телефонну лінію, смс-банкінг та інше", - повідомив представник "Ощадбанку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Казахстан і Литва виплатили борги за внесками СРСР, то чому Україна не може?

Тютюн розповів, що вкладники зможуть через колл-центр або сайт "Ощадбанку" дізнатися дату і час свого приходу в банк і, надавши банку паспорт та його ксерокопію, персональний ідентифікаційний код і ощадну книжку із записами про вклади, підтвердити свої дані в реєстрі. Повторно банк призначить дату вже для отримання компенсації.

Він також висловив упевненість, що до липня "Ощадбанк" уже зможе почати реальні виплати. Банк запропонує вкладникам депозит з підвищеною відсотковою ставкою для розміщення на ньому отриманих коштів, але "якщо людина захоче ці гроші забрати - безумовно, це її право і ми це її вимогу задовольнимо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пенсійного фонду нема грошей на нинішні соцвиплати – Розенко

Представник "Ощадбанку" повідомив, що перевірку даних реєстру будуть проводити з урахуванням вікової градації, почавши з більш літніх людей.

"Ця шкала буде скрізь оприлюднена, щоб людям було просто зорієнтуватися. Після реєстрації людина отримує дату призначення приходу в банк, і тут вже ніяких вікових розмежувань не буде", - підкреслив Тютюн.

Зараз ви читаєте новину «"Ощадбанк" розпочне виплачувати "Вітіну тисячу" в липні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути