вівторок, 26 лютого 2013 14:22

Нова "Мазда" заощаджує до п'яти літрів пального

В заміському комплексі "Глібовець" презентували новий автомобіль "Mazda 6" 2012 випуску. В Україні машину почали продавати з початку лютого.

"Це абсолютно нова машина. З її попередницею, випуску 2008 року, пов'язує лише сам значок "мазди", - розповідає на презентації Костянтин Томаєв, керівник служби післяпродажного обслуговування. - Окрім абсолютно оновленого дизайну, машина більша від попередниці за своїми розмірами і габаритами. Вона стала довшою на 14 см і ширшою на 12. Це достатньо багато. Але при тому важчою вона не стала. До того ж в конструкції самого кузова застосовані міцні сталі, які дозволяють зменшити саму вібрацію кузова. Тобто при таких розмірах кузов став ще міцнішим. Друге, технології нового двигуна дозволяють заощаджувати чимало палива. В міському режимі при нормальній їзді витрати на 100 км становитимуть 7 літрів. В трасі - 5. Навіть в базовій комплектації є система, яка дозволяє при гальмуванні автоматично вимикати двигун. Як тільки тиснете на газ, машина за 0,4 секунди сама заводиться і їдете далі. Це досить актуально в заторах".

Нова автівка в повній комплектації оснащена новітніми активними та пасивними системами безпеки.

"Тепер машина пробачає неувагу водія. Наприклад, влаштована система контролю задніх зон, так званих мертвих. Якщо задня машина знаходиться в районі вашого заднього колеса, а ви ввімкнули поворот, тоді на дзеркалах заднього виду починає мигати жовта лампочка. Це - попередження про небезпеку. Є система уходу зі своєї смуги. Вона зчитує розмітку і якщо машина перетинає її без включеного поворотника, в динаміках чути сильний гул від мотору. Це на випадок, якщо водій засинає за кермом. Є система, яка дозволяє тримати дистанцію до машини перед вами. Якщо виставите собі півтора-два метри, ніколи не зможете перетнути цієї позначки. Машина сама буде пригальмовувати. Це для того, щоб водій не в'їхав в чийсь багажник", - зазначає Костянтин Томаєв.

Окрім того, в машині налаштована система контролю дальнього і ближнього світла. Камера зчитує рух зустрічного світла і сама перемикається на ближній.

"Коли зустрічна машина проїжджає — система перемикається на дальній. Так само працюють і задні фари", - зауважує Костянтин Томаєв.

Нова "Мазда" із механічною коробкою передач і дволітровим двигуном коштує від 239 тис. На коробці автомат — від 275 тис. В максимальній комплектації - 339 тис грн.

Зараз ви читаєте новину «Нова "Мазда" заощаджує до п'яти літрів пального ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути