середа, 27 червня 2012 20:49

Настає час прийняття жорстких рішень у "газових" переговорах - експерт

Настає час прийняття жорстких рішень у "газових" переговорах - експерт
Олександр нарбут: Сьогодні дійсно настає час прийняття жорстких рішень. Фото: glavcom.ua

У переговорах між Росією та Україною з приводу зменшення ціни російського газу настав час жорстких рішень.

Таку думку висловив незалежний експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут у ефірі "Ера-FM".

"Час, коли Росія сіяла очікування, а Україна з пожадливістю очікувала моменту, коли ці сподівання можуть справдитися, минуло. Сьогодні дійсно настає час прийняття жорстких рішень", - сказав він.

За його словами, Росія продовжуватиме наполягати на приєднанні України до інтеграційних процесів на пострадянському просторі.

"Або буде прийматися інтеграційна формула і всі витікні з цього наслідками - поглиблення співпраці Російської Федерації з Україною, що по суті є поглинанням основних галузей. У цьому разі газова галузь буде реструктуризована за логікою пропозиції, яку озвучив ще минулого року російський міністр енергетики", - зазначив Нарбут.

Нагадаємо, раніше президент України Віктор Янукович заявив, що хотів би "серйозно обговорити" з прем'єром Росії Дмитром Медведєвим газове питання, а також питання торговельно-економічних відносин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Податок на розкіш" додасть лише по 2 гривні до пенсій - експерт

За даними інформованих джерел, сьогодні Медведєв після закінчення засідання комітету з питань економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії продовжив переговори з Януковичем.

Зазначимо, що сьогодні міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив, що Київ і Москва погодили заявку на закупівлю газу на 2013 рік.

Але пізніше глава правління "Газпрому" Олексій Міллер заперечив наявність домовленостей про зниження контрактних обсягів поставок газу в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Настає час прийняття жорстких рішень у "газових" переговорах - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути