четвер, 29 грудня 2011 14:40

Найвища "каста" чиновників отримає 1,2% ВВП

Найвища "каста" чиновників отримає 1,2% ВВП

Акумулювання коштів для соціальної сфери уряд розпочав із себе через проведення адміністративної реформи.

Про це заявив директор департаменту фінансів соціальної сфери Міністерства фінансів Олександр Шнипко в ефірі Українського радіо.

"Лише по центральним органам виконавчої влади за цей рік скорочено майже 67 тисяч фахівців, які пішли на посилення сфери матеріального виробництва. Це дає майже 600 мільйонів економії", - сказав він.

За його словами, на початку 2012 року буде скорочено на половину (на 6 тис.) кількість автомобілів, які обслуговують апарат чиновництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це бюджет дерибану для майбутніх лояльних до влади депутатів - Лановий

"Це зекономить майже 300 мільйонів гривень. А від реалізації цих автомобілів теж отримаємо не один десяток мільйонів гривень", - зазначив Шнипко.

Він підкреслив, що "різка" економія бюджетних коштів передбачена на апаратах, які "уособлюють штаби нашої славетної бюрократії".

"Витрати на матеріально-технічне, інформаційно-аналітичне і організаційне забезпечення апарату Кабінету міністрів зменшуються на 16%. Зменшуються витрати і на утримання Верховної Ради, і на утримання Адміністрації президента у цілому на 5,5%. Тобто є різке зменшення і економія витрат на апарат управління. Внаслідок цього частка видатків на управління до ВВП з 1,8% на початок року скоротиться до 1,2%. Це одне з джерел, завдяки яким забезпечується зростання соціальних витрат", - розповів Шнипко.

Зараз ви читаєте новину «Найвища "каста" чиновників отримає 1,2% ВВП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути