середа, 25 січня 2012 10:23

Найбільший "бюджетний" авіаперевізник поки не хоче літати Україною

Найбільший "бюджетний" авіаперевізник поки не хоче літати Україною

Міністерство інфраструктури провело 24 січня переговори з найбільшим європейським лоу-кост авіаперевізником Ryanair.

Україна запропонувала авіакомпанії почати польоти зі Львова та Донецька до Лондона, Парижа і Барселони, пише "Коммерсант-Україна" в публікації "Ryanair промацує повітря".

Втім, експерти впевнені, що для реалізації таких планів є багато перешкод. На їхню думку, компанія поки просто "промацує" ринок.

Про переговори з Ryanair вчора повідомив віце-прем'єр-міністр інфраструктури Борис Колесніков, за словами якого компанія може запустити перші рейси в Україну в травні 2012 року.

Мер Львова Андрій Садовий розповів, що може йтися про авіасполучення з Лондоном, Парижем і Барселоною.

"Це була перша попередня зустріч з представниками авіакомпанії, і в середу відбудеться другий раунд переговорів. Ніяких договорів поки не підписано", - уточнив Садовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні останній день подачі заяв для переходу на єдиний податок

PR-менеджер Ryanair Лорна Фаррен відмовилася коментувати заяви українських чиновників.

"Якби ми збиралися налагоджувати авіасполучення з Україною, ми б зібрали прес-конференцію, на якій офіційно оголосили про це. Досі будь-яке повідомлення залишається чуткою", - сказала вона.

Ірландська Ryanair Holding - найбільша бюджетна авіакомпанія Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бойка розповіли, коли Україна позбавиться від газової залежності

Заснована в 1985 році. Обслуговує 141 аеропорт в 26 країнах Європи, перевезла за підсумками 2011 року 76,4 млн пасажирів (+5% до 2010 року).

За підсумками I півріччя 2011/2012 фінансового року (закінчується в березні) прибуток перевізника становив 452 млн євро, виручка - 2,18 млрд євро.

Зараз розвиток іноземних авіакомпаній в Україні стримується візовим режимом і відсутністю договору "Про відкрите небо" (дозволяє здійснювати польоти без спеціальних угод) з Європою, зазначив Садовий.

"Перевізник продає недорогі авіаквитки, його цікавить питання ставок в аеропорту, а також інші фактори, що здешевлюють послугу. Наше завдання - зробити зі свого боку все можливе, щоб задовольнити їхні вимоги і привести на ринок компанії подібні Ryanair", - повідомив мер Львова.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший "бюджетний" авіаперевізник поки не хоче літати Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути