Ексклюзиви
середа, 07 грудня 2011 19:19

"Нафтогаз" почав сплачувати за російський газ у рублях

"Нафтогаз" почав сплачувати за російський газ у рублях

НАК "Нафтогаз Україна" вперше частково розплатилася в рублях за російський газ, перерахувавши "Газпрому" за листопадові поставки 210 мільйонів доларів і 7,2 мільярда рублів, повідомила в середу українська компанія.

Ціна природного газу для компанії у четвертому кварталі 2011 року становить близько 400 доларів. Повна сума оплати - 972,21 мільйона доларів. Відповідно до умов додаткової угоди до базового контракту, укладеним між НАК і "Газпромом" 21 квітня минулого року, ціна природного газу визначається з урахуванням знижки в розмірі 100 доларів за тисячу кубометрів.

У понеділок "Газпром" і НАК "Нафтогаз Україна" підписали доповнення до діючого контракту купівлі-продажу газу, що дозволяє українській компанії оплачувати поставки російського газу в рублях.

Згідно з умовами додаткової угоди до базового контракту купівлі-продажу газу, укладеного 5 грудня поточного року, компанія має право проводити розрахунки за імпортований природний газ до 28-го числа наступного за звітним місяця.

Відповідно до раніше укладеного контракту, Україна оплачує російський газ щомісяця до сьомого числа включно місяця, що слідує за поставками. За жовтневі поставки "Нафтогаз" заплатив близько 1,004 мільярда доларів.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" почав сплачувати за російський газ у рублях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути