середа, 05 жовтня 2011 09:27

Нафта подорожчала уперше за чотири дні

Нафта подорожчала уперше за чотири дні

Нафта еталонних марок дорожчає під час торгів у середу вперше за чотири сесії завдяки несподіваному скороченню товарних запасів у США і надіям на вироблення реального плану подолання боргової кризи в єврозоні.

Інвестори скоротили ставки на подальше зниження вартості нафти рекордними темпами за два тижні, і закриття коротких позицій трейдерами також підтримує зростання цін, повідомляє агентство Bloomberg.

Вартість листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:30 в середу піднялася на $ 2,16 (2,85%) щодо закриття сесії 4 жовтня - до $ 78,05 за барель.

За підсумками торгів у вівторок WTI з поставкою в листопаді впала в ціні на $ 1,94 (2,5%), до $ 75,67 за барель. За п'ятницю, понеділок та вівторок контракт подешевшав більш ніж на 8%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ: Європа досягла прогресу в боротьбі з кризою

За даними Американського інституту нафти (API), товарні запаси нафти в США скоротилися минулого тижня на 3,1 млн барелів, бензину - на 5 млн барелів, дистилятів - на 2 млн барелів.

Передбачають, що міністерство енергетики США оголосить у середу про збільшення запасів нафти на 1,5 млн барелів. За останні 10 років напрямок руху запасів за даними API і Міненерго збігалося в 71% випадків.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на листопад на лондонській біржі ICE Futures підвищилося з ранку в середу на $ 1,69 (1,69%) - до $ 101,48 за барель.

Напередодні нафту Brent c поставкою в листопаді подешевшала на $ 1,92 (1,89%) - до $ 99,79 за барель.

За оцінками експертів, ОПЕК може скоротити виробництво нафти, оскільки ціна "нафтового кошика" картелю опустилася нижче ніж $ 100 за барель вперше з лютого, а обсяги видобутку в Лівії починають зростати. Чергове засідання ОПЕК відбудеться 14 грудня у Відні.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подорожчала уперше за чотири дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути