Ексклюзиви
четвер, 21 квітня 2011 07:45

Миротоворець у "гарячих" точках планети заробляє для України $ 3 млн

 

Військовий льотчик Володимир Пастухов розповів журналу "Країна" про те, як українські миротворці заробляють гроші для країни у "гарячих" точках планети.

Україна укладає договір з ООН про використання нашої техніки і людей. І за те, що наймають українських фахівців, ООН платить державі гроші.

"Півтори роки назад у Ліберії за годину польоту вертольота Мі-8 ООН платила Україні 1700 доларів. Нам ставлять задачу відвести сто кілограмів капусти туди і привезти назад пусті мішки. Година польоту туди і година — назад. 3400 доларів мій вертоліт приніс Україні", - каже Пастухов.

У Югославії він налітав 220 годин, у Сьєра-Леоне – 135, перший раз в Ліберії – 474, другий – 368, третій – 345. Разом – 1542 години. Для України заробив три мільйони доларів.

За кожного військового в місії ООН платить 1111 доларів на місяць. За кожен автомобіль, автомат, ложку, склянку, тумбочку теж дає гроші.

"Ми поїхали в місію, взяли з собою холодильник, телевізор, радіо – і за це ООН заплатить., - розповідає Володимир. - За робочий автокран - 1350 доларів у місяць, це найдорожча машина. За вантажну машину – 800. За "уазик" - 650. За санітарний автомобіль - 1100. За тумбочку – 20 доларів".

Кожен місяць комісія все це підраховує, з Нью-Йорку гроші йдуть Національному банку України. "Миротворчий загін – єдиний, який заробляє гроші для держави, а не вимагає на патрони, одяг, пальне, техніку", - зауважує військовий.

Читайте статтю "Я заробив три мільйони доларів для України" в журналі "Країна" №68 за 22 квітня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць - 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Миротоворець у "гарячих" точках планети заробляє для України $ 3 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути