середа, 22 травня 2013 16:01

Міністр економіки заявив, що третина внутрішньої торгівлі перебуває в тіні

Міністр економіки заявив, що третина внутрішньої торгівлі перебуває в тіні
Ігор Прасолов: близько третини торгівлі перебуває в тіні. Фото: zn.ua

Третина внутрішньої торгівлі України перебуває в тіні.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов сьогодні на розширеному засіданні парламентського комітету з питань регуляторної політики та підприємництва, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Міністр зазначив, що в 2012 році витрати населення на придбання товарів і послуг становили 1 трлн 179 млрд грн. При цьому оборот роздрібної торгівлі становив 804 млрд грн.

"Тобто, різниця між витратами населення на придбання товарів і послуг та обігом роздрібної торгівлі становить 374,8 мільярда гривень, що є джерелом тіньового обороту товарів та послуг. Тобто, виходить, що у нас близько третини торгівлі перебуває в тіні, 33 - 35%", - сказав Прасолов.

Міністр також зазначив, що за обсягу роздрібного товарообороту підприємств-юросіб 405 млрд грн, податків сплачено 30,7 млрд грн.

Прасолов зазначив, що ця ситуація вимагає прийняття закону про внутрішню торгівлю. Він зазначив, що від ухвалення документа виграють усі зацікавлені особи - споживачі, виробники і підприємства сфери торгівлі.

Зокрема, для споживачів реалізація закону дозволить забезпечити якість придбаних товарів, гарантувати придбання соціально значущих товарів за доступними цінами, а також зручне місце розташування торгових точок. Виробники отримають спрощений доступ до торговельних мереж. Сфера торгівлі, на думку Прасолова, виграє від підвищення інвестиційної привабливості галузі, розвитку нових сфер торгівлі та сприяння місцевих органів влади. Зокрема, це стосується виділення місць для магазинів, земельних ділянок для будівництва супермаркетів і тому подібного. Нині проект закону знаходиться в стадії розробки і на засідання Кабінету міністрів ще не виносився.

Зараз ви читаєте новину «Міністр економіки заявив, що третина внутрішньої торгівлі перебуває в тіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути