пʼятниця, 09 вересня 2011 11:55

"Лівела" витягла з бюджету мільярди гривень законно - міністр фінансів

"Лівела" витягла з бюджету мільярди гривень законно - міністр фінансів

Міністр фінансів Федір Ярошенко вважає дії "Лівели" законними.

Про це він заявив сьогодні, виступаючи у Верховній Раді.

Ярошенко також зазначив, що немає законних підстав для підрахунку збитків, які були завдані державі від діяльності полтавської компанії "Лівела".

"Безакцизних ввезення нафтопродуктів на територію Україну компанією "Лівела" здійснювалося на основі рішення суду, а згідно зі статтею 124 Конституції України, всі рішення ухвалені судами України обов'язкові для виконання на всій території України", - заявив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вигоду від "Лівели" отримала і влада, і опозиція - експерт

Нагадаємо, раніше Вищий апеляційний суд підтвердив законність безподаткового імпорту "Лівелою" нафтопродуктів в Україну.

Антимонопольний комітет України проводив розслідування питання масованого імпорту нафтопродуктів минулого року через підприємство "Лівела". Компанію звинувачували в тому, що наприкінці минулого року вона без належного митного оформлення завезла пально-мастильні матеріали і зайняла монопольне становище на ринку бензинів.

АМКУ заявив, що через ввезення нафтопродуктів без сплати акцизу і ПДВ підприємством Лівела державний бюджет в 2010 році втратив близько 3 млрд грн. За наявними даними, останнім часом Лівела контролювала 40-50% всього ринку нафтопродуктів в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лівелу" ліквідували через конфлікт інтересів в уряді - експерт

ДП "Лівела" - дочірнє підприємство українсько-польського спільного підприємства ТОВ "Тайстра", що в судовому порядку добилося права на імпорт нафти і нафтопродуктів, природного і скрапленого газу, а також електроенергії без сплати ПДВ, акцизного збору і ввізного мита.

Ухвалюючи ці рішення, суди керувалися нормами закону "Про захист іноземних інвестицій", ухваленому в 1992 році, згідно з яким підприємства з іноземними інвестиціями мають гарантії держави, що діють на момент здійснення інвестицій.

Зараз ви читаєте новину «"Лівела" витягла з бюджету мільярди гривень законно - міністр фінансів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути