четвер, 03 листопада 2011 09:50

Курс євро опинився під тиском: Експерти не бачать умов для його зростання

Курс євро опинився під тиском: Експерти не бачать умов для його зростання

Курс євро до долара США і японської ієни знижується під час торгів вранці в четвер третю сесію поспіль після того, як європейські лідери за підсумками відбулася напередодні екстреної зустрічі з прем'єром Греції Георгіосом Папандреу зумовили надання нових траншів фінансової допомоги благополучним результатом наміченого на грудень референдуму.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

До 6:42 курс євро до долара виріс до $ 1,3693 порівняно з $ 1,3747 на закритті ринку в середу. У вівторок курс єдиної європейської валютою в парі з доларом опускався до мінімальної з 12 жовтня позначки в $ 1,3609.

Вартість євро в парі з японською нацвалютою опустилася до 106,87 ієни з 107,29 ієни напередодні.

Пара долар / ієна торгується 3 листопада на рівні 78,045 ієни в порівнянні з 78,047 ієни в середу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко та Ярошенко полетіли до США на переговори з МВФ

Як повідомили на прес-конференції в середу президент Франції Ніколя Саркозі і канцлер Німеччини Ангела Меркель, до проведення референдуму Афіни не отримають жодної фінансової допомоги, зокрема, що була запланована на листопад кредитного траншу обсягом 8 млрд євро. За деякими даними, без зовнішньої підтримки в уряду Греції гроші закінчаться вже до середини грудня.

На думку двох лідерів, узгоджений в жовтні другий пакет допомоги Греції повинен бути реалізований, однак грекам тепер самим доведеться вирішувати, чи згодні вони з умовами допомоги і чи хочуть залишитися в зоні євро.

"Я не можу придумати ніякого плану, який дозволив би Греції покинути єврозону і щоб країна не зазнала при цьому масового відтоку капіталу. Не думаю, що в євро є приводи для зростання. Ризики виразно вказують на ослаблення його курсу", - відзначив аналітик Westpac Banking Corp. Роберт Ренні.

У п'ятницю грецький парламент, як очікується, розгляне питання про довіру уряду, після чого може схвалити рішення про проведення референдуму. Якщо кабінет не отримає підтримки, в країні можуть відбутися позачергові вибори.

У вівторок уряд Греції підтримав пропозицію Папандреу надати громадянам країни можливість самим вирішувати, чи приймати міжнародну допомогу в обмін на проведення заходів бюджетної економії. У рамках другого пакету допомоги Греції країни єврозони запропонували власникам облігацій Греції обміняти папери на аналогічні, але з номіналом на 50% менше, що скоротить борг країни на 100 млрд євро, а також надати країні другий пакет допомоги обсягом понад 100 млрд євро. Перший пакет у розмірі 110 млрд євро був схвалений ще в травні 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «Курс євро опинився під тиском: Експерти не бачать умов для його зростання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути