Ексклюзиви
середа, 09 листопада 2011 09:42

Клюєв незадоволений: Українці не стали пити менше, але горілчана галузь занепадає

Клюєв незадоволений: Українці не стали пити менше, але горілчана галузь занепадає

Перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв проведе спеціальну нараду щодо розвитку спиртової та лікеро-горілчаної галузі 10 листопада 2011 року.

Про це повідомила прес-служба першого віце-прем'єра.

"Ми повинні ретельно розібратися, чому в цьому році у нас тільки дві галузі в країні показують спад виробництва - нафтопереробка і лікеро-горілчана галузь. Вживання алкоголю не зменшилася. Тоді чому галузь показує погіршення показників? Необхідно невідкладно розібратися", - сказав Клюєв на засіданні Міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств.

За словами першого віце-прем'єра, на нараді 10 листопада буде розглянуто ситуацію навколо державного концерну "Укрспирт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уся ненависть має бути спрямована на уряд Азарова

У повідомленні з посиланням на дані Держфінінспекції зазначено, що неодноразово виявляються випадки, коли здійснювалася прихована приватизація державного майна шляхом доведення його до штучного банкрутства за допомогою кредитів комерційних банків (з передачею майна в заставу),а також шляхом реалізації через суди майна підприємств, що входять до складу концерну "Укрспирт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдорожча в місті горілка коштує 2440 гривень

Крім того, виявлена ??реалізація спирту та його похідних за цінами нижчими за собівартість виробництва майже половиною підприємств концерну (14 підприємств).

У повідомленні також наведені дані Мін'юсту, згідно з якими Тростянецький і Коростишівський спиртові заводи, відповідно, в 2008 і 2009 роках самі проти себе ініціювали процедури банкрутства.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв незадоволений: Українці не стали пити менше, але горілчана галузь занепадає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути