четвер, 16 січня 2014 10:24

Китайці хочуть побудувати НПЗ під Одесою

Китайці хочуть побудувати НПЗ під Одесою
Китай може побудувати нафтопереробний завод в Одеській області. Фото: ghall.com.ua

Одеську область розглядають як однин з майданчиків для будівництва нафтопереробного заводу, другий можливий варіант - Херсонська область.

Про це повідомляє департамент зовнішньоекономічної діяльності та європейської інтеграції Одеської ОДА з посиланням на міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

"У Херсонській області на базі колишнього НПЗ: там є власник, він є учасником цих переговорів. В Одеській області - це новий майданчик", - зазначив Ставицький.

Переговори ведуться з китайськими партнерами, обсяг інвестицій у будівництво НПЗ може сягнути $1,5-2 млрд.

Питання співробітництва в нафтовій галузі, глава українського міністерства і керівництво китайської компанії PetroChina International почали обговорювати в липні 2013 року. Нині сторони вже підписали меморандум про наміри, в якому закріплено, зокрема, питання зведення нафтопереробного заводу. За словами Ставицького, в першій половині 2014 року Київ планує підготувати попереднє техніко-економічне обґрунтування проекту і надати його зацікавленим інвесторам як з китайської, так і з української сторони.

Додамо, за даними ЗМІ, як місце будівництва НПЗ в Одеській області розглядають майданчик неподалік від Одеського припортового заводу.

Зараз ви читаєте новину «Китайці хочуть побудувати НПЗ під Одесою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути