пʼятниця, 11 листопада 2011 16:09

Італія вийде з єврозони, ознаменувавши крах єдиної валюти - експерт

Італія вийде з єврозони, ознаменувавши крах єдиної валюти - експерт

Щоб подолати кризу, третя за величиною економіка Європи, Італія, ймовірно, буде змушена вийти з єврозони, повернувшись до власної валюти - ліри. Це призведе до повного краху єдиної валютної системи.

Про це написав економічний радник президента США Нуріель Рубіні, що передбачив кризу 2008 року, у своїй колонці в Financial Times.

"Якщо країна з такою потужною економікою вийде з єврозони, це призведе до розпаду союзу, і ймовірність розвитку такого сценарію весь час зростає", - зазначив він.

На його думку, вирішити економічні проблеми Італії не зможе навіть реструктуризація боргу країни, тому що це принесе тільки тимчасове полегшення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італія погодилася на контроль з боку МВФ і ЄС, щоб уникнути кризи

Рубіні написав, що крім держборгу, на економіку Італії тисне недостатня конкурентоспроможність, високий дефіцит платіжного балансу і уповільнення темпів зростання.

Зазначимо, що держборг Італії становить 121% ВВП країни.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Італійське місто Генуя ледь не змили дощі: загинули жінки і діти

Прибутковість італійських облігації перевищила 7% річних і зростає щодня. Це унеможливлює рефінансування державного боргу.

На думку низки екномістов, у фонді фінансової стабільності не вистачить грошей для порятунку економіки Італії. Вони відзначають, що наступною може бути Франція, і це стане "кінцем євро".

Зараз ви читаєте новину «Італія вийде з єврозони, ознаменувавши крах єдиної валюти - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути