субота, 05 листопада 2011 12:41

Італійське місто Генуя ледь не змили дощі: загинули жінки і діти
16

Фото: Фото: Reuters

Щонайменше шість осіб загинули і кілька зникли безвісти в результаті стихії, що обрушилася в п'ятницю на італійську область Лігурія.

Про це повідомляє телеканал Sky TG24 з посиланням на рятувальників. За його даними, серед загиблих - четверо жінок і двоє дітей.

Дощі у головному місті Лігурійського узбережжя Італії - Генуї, призвели до затоплення вулиць, що перетворилися на бурхливі ріки. Люди змушені пересуватися вулицями по пояс у воді.

У місті оголошено надзвичайний стан, влада закликає громадян по можливості не виходити на вулиці, не залишатися на перших поверхах будинків, оскільки вони можуть бути затоплені.

Влада Генуї ввела тимчасову заборону на рух автотранспорту, повідомляє "Інтерфакс". Заборона, що стосується всіх приватних автомобілів, діє на всій території Генуї з ранку суботи до полудня неділі. Таке рішення прийнято у зв'язку з тим, що через тривалі проливні дощі в найближчу добу в місті можуть статися нові повені.

Місцеві школи скасували всі заняття, заплановані на суботу і понеділок.

Паралельно з порятунком людей пожежники проводять роботи з відключення газу та електроенергії у всій зоні стихійного лиха. У місті закриті магазини і одна із залізничних станцій, яка була затоплена. Ускладнено рух автомобілів по багатьох автострадах, передає РИА "Новости".

За останній час це вже не перший випадок розгулу стихії на Апеннінах, у результаті якого гинуть люди. Так, 24 жовтня на Лігурію і Тоскану обрушилися сильні грози, які призвели не тільки до затоплення багатьох районів, у тому числі цілих кварталів у низці населених пунктів, а й спровокували потужні зсуви і селеві потоки. Жертвами негоди стали тоді 10 людей.

Раніше, 20 жовтня найсильніший дощ з грозою обрушилися на столицю Італії Рим. У результаті опинилися затопленими багато кварталів історичного центру міста, туристи здійснювали прогулянки по коліна у воді.

Зараз ви читаєте новину «Італійське місто Генуя ледь не змили дощі: загинули жінки і діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути