понеділок, 29 серпня 2011 09:08

Глава МВФ: Світова економіка у небезпеці, діяти треба негайно

Глава МВФ: Світова економіка у небезпеці, діяти треба негайно

Світова економіка перебуває у "небезпечній фазі" й чиновники повинні зробити нові кроки для підтримки економічного зростання.

Про це заявила глава Міжнародного фонду Крістін Лагард, виступаючи на щорічному симпозіумі в американському Джексон Хоул, повідомило агентство Bloomberg.

За її словами, необхідно зупинити падіння цін на житло в США, а також збільшити капіталізацію європейських банків, щоб подолати боргову кризу, що охоплює все більшу кількість країн на континенті.

"США і Європейському союзу слід забезпечити довгострокову бюджетну дисципліну, щоб вивільнити грошові кошти для короткострокових стимулів", - сказала вона.

"Відновленню, що ледь почалося після рецесії, загрожують нові ризики. Тому ми повинні діяти негайно", - підкреслила Лагард.

Колишня міністр фінансів Франції закликала США вести більш агресивну політику на ринку нерухомості, щоб зупинити падіння цін на житло і погіршення статистики за споживчими видатками.

"Це може включати в себе скорочення основних платежів для власників нерухомості або рефінансування іпотечних кредитів для введення більш низьких процентних ставок", - підкреслила вона.

Європі Лагард рекомендувала вдатися до "термінової та суттєвої рекапіталізації" банків. В іншому разі, вважає вона, зупинити подальше поширення економічних проблем в країнах - членах Європейського союзу буде все складніше.

"Зміцнення балансів банків має ключове значення для розірвання ланцюжка розповсюдження кризи. Перш за все банки повинні знаходити кошти на фінансових ринках, а потім вже використовувати державні кошти в разі потреби, у тому числі 440 мільярдів євро Європейського фонду фінансової допомоги", - зазначила вона.

Зараз ви читаєте новину «Глава МВФ: Світова економіка у небезпеці, діяти треба негайно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути