четвер, 17 листопада 2011 10:18

"Газпромбанк" позичив донецькій компанії $330 мільйонів на будівництво шахти в Росії

"Газпромбанк" позичив донецькій компанії $330 мільйонів на будівництво шахти в Росії

"Газпромбанк" відкриває кредитну лінію на суму $ 329,5 млн шахтоуправлінню "Карагайлінське".

Про це повідомляє видання "Комерсант-Україна" у публікації "Віктор Нусенкіс видобув кредит".

Кошти будуть спрямовані на будівництво шахти з видобутку коксівного вугілля і збагачувальної фабрики в Кемеровській області. Кошти надані на термін до семи років, процентна ставка не розкривається.

"Карагайлінське" - дочірня структура вугільної компанії "Зарічна", яка має загальних власників з "Донецксталлю", уточнили в прес-службі останньої. Основним власником групи вважається підприємець Віктор Нусенкіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" володіє двома яхтами на $ 1 мільйон - ЗМІ

Нусенкіс планував почати будівництво шахти в 2008 році, але через кризу проект призупинили. Зараз планується побудувати шахту і збагачувальну фабрику потужністю 1,5 млн тонн вугілля на рік з можливістю збільшення до 2,5 млн тонн, розповіли в "Донецьксталі". На проектні обсяги видобутку шахта повинна вийти до 2015 року. Її запаси - 38,3 млн тонн коксівного вугілля марки "Ж", на прирезаємих ділянках - ще 25 млн тонн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірташ позичив 80 мільйонів у кремлівського банку

Група "Донецьксталь" використовує для коксування вугілля марок "К", "Р" і "Ж". Але якщо вугілля перших двох марок вже видобуваються на власних шахтах, "Ж" доводиться купувати на вільному ринку. Його поточна ціна - близько $ 200 / тонн.

В "Донецьксталі" говорять, що на українські підприємства буде поставлятися лише частина вугілля, ще частина буде експортуватися в Європу.

"Попит на вугілля залишається досить стабільним навіть у поточній ринковій ситуації. Крім того, багато аналітиків вважають, що в довгостроковій перспективі попит на вугільну продукцію буде зростати", - зазначили в прес-службі компанії.

Зараз ви читаєте новину «"Газпромбанк" позичив донецькій компанії $330 мільйонів на будівництво шахти в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути