вівторок, 30 серпня 2011 12:45

"Газпром" подав до суду на Литву

"Газпром" подав до суду на Литву

ВАТ "Газпром" минулого понеділка подало прохання про арбітраж до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма проти міністерства енергетики Литви, яке разом з "Газпромом" і E. ON Ruhrgas є акціонером компанії Lietuvos dujos.

Про це повідомили журналістам в управлінні інформації російської компанії.

"Газпром" домагається визнання дій Міненерго Литви з ініціювання розгляду в суді Вільнюса проти Lietuvos dujos та її вищого керівництва порушенням договору акціонерів компанії й вимагає відшкодування збитків, завданих таким порушенням.

Міністерство енергетики Литви 25 березня звернулося до суду з позовом Вільнюса про розслідування діяльності Lietuvos dujos і припинення неналежної діяльності,а також про виключення зі складу органів управління генерального директора Віктораса Валентукявічуса і номінованих "Газпромом" членів правління Валерія Голубєва і Костянтина Селезньова.

Оскільки договором акціонерів Lietuvos dujos передбачено, що будь-які суперечки його акціонерів підлягають урегулюванню в арбітражному порядку відповідно до Арбітражного регламенту Арбітражного інституту при Торговельній палаті Стокгольма, "Газпром" не погодився з юрисдикцією суду Вільнюса і 13 червня ініціював процедуру надзвичайного арбітражу з метою призупинення судового розгляду у цій справі.

24 червня 2011 надзвичайний арбітр ухвалив рішення про відсутність невідкладності і терміновості, що дають підставу для забезпечувальних заходів у вигляді зупинення судового розгляду в суді Вільнюса, проте відзначив в порядку презумпції, що позиція "Газпрому" достатньо обгрунтована, щоб виграти справу по суті спору, поінформував "Газпром".

15 червня суд Вільнюса призначив наступні слухання на 29 вересня.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" подав до суду на Литву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути