середа, 13 лютого 2013 11:33

Фірташу повернули угорського газового трейдера

Фірташу повернули угорського газового трейдера
Фото: dmitryfirtash.com

Угорський реєстраційний суд своїм рішенням від 11 лютого 2013 зареєстрував компанію Mabofi єдиним акціонером компанії Emfesz Ltd.

Про це повідомила прес-служба Group DF.

Cудебно рішення прийнято слідом за рішенням Верховного суду Угорщини, який минулого року підтвердив, що колишній директор компанії Emfesz Іштван Гоці не мав належних повноважень для продажу в квітні 2009 року швейцарської компанії Росгаз 100% акцій Emfesz, що належать компанії Mabofi.

Гоці мав намір продати Emfesz компанії Росгаз в травні 2009 року за $1. Структура власності Росгазом залишається невідомою по сьогоднішній день.

"У результаті цієї шахрайської угоди, Emfesz, у минулому - найбільший в Угорщині незалежний дистриб'ютор газу, втратила свої газові ліцензії і зараз знаходиться на межі банкрутства", - сказано в повідомленні Group DF.

Коментуючи рішення суду, член ради групи Group DF Роберт Шетлер-Джонс сказав:

"Ми задоволені тим, що після тривалих судових тяжб, право власності Group DF стосовно Emfesz відновлено. Ми зробимо всі необхідні кроки для відновлення активів цієї компанії, яка раніше була великим угорським газовим трейдером і дистриб'ютором, і будемо ініціювати кримінальне переслідування осіб, задіяних у цій схемі".

Group DF - диверсифікована міжнародна група компаній, яка здійснює свою діяльність у ряді країн Європи і Азії. Основними напрямками діяльності групи є азотний, титановий, газовий і банківський бізнеси. Інші сфери діяльності групи в даний час включають агробізнес, виробництво кальцинованої соди, розвиток енергетичної інфраструктури та нерухомість. Засновником холдингу Group DF є Дмитро Фірташ.

Зараз ви читаєте новину «Фірташу повернули угорського газового трейдера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути