вівторок, 27 грудня 2011 16:53

Євростадіони Львова, Донецька та Харкова потрапили на пам'ятні монети
9

Фото: ФОТО: Андрій ЖИГАЙЛО

Стадіони в Донецьку ("Донбас Арена"), Харкові ("Металіст") та у Львові("Арена Львів") потрапили на пам'ятні монети присвячені фінальній частині чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, що пройде в Україні та Польщі. Їх сьогодні презентували віце-прем'єр Борис Колесніков та заступник голови Нацбанку Володимир Кротюк в прес-центрі стадіону "Олімпійський".

Монети випустили зі срібла та нейзильберу номіналом 5 та 10 гривень. Також презентували срібну пам'ятну монету номіналом 20 гривень присвячену проведенню чемпіонату в Україні. Крім цього присутнім показали півкілограмову монету із золота ціною 350 тисяч гривень.

Тираж срібних монет присвячених містам 15 тисяч штук, нейзильбертових - 100 тисяч штук.

До прикладу, на аверсі 10-гривневої монети присвяченої Львову розміщено малий Державний герб України, напис вгорі - "Національний банк України", а на тлі карти України з написом "Львів" — голографічне зображення логотипу Євро-2012. Праворуч рік карбування та півколом номінал.

На реверсі монети на тлі панорами міста розміщено фігуру з м'ячем і стилізоване зображення стадіону "Арена Львів", а вгорі - герб Львова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніков презентував півкілограмову золоту монету до Євро-2012

"Із завтрашнього дня монети будуть доступні для придбання. Більш активний продаж ми почнемо після Різдва. Ми маємо намір випустити монету номінало 1-гривня до Євро-2012, виготовлену з міднонікелієвого сплаву наступного року тиражем 5 мільйонів штук. Вона буде пущена в обіг. Також ми будемо проводити виїзний продаж монет при проведенні матчів чемпіонату Євро-2012" - зазначив Кротюк.

Продаватимуться пам'ятні монети в наборах де буде чотири монети що представляють міста-господарів та пам'ятна 2-гривнева монета. Ціна набору в шкіряному футлярі — 3 145 гривень, а в дерев'яному - 3 335 гривень. Також можна придбати нейзильберову 5-гривневу монету за 22 гривні.

Зараз ви читаєте новину «Євростадіони Львова, Донецька та Харкова потрапили на пам'ятні монети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути