четвер, 27 жовтня 2011 09:27

Європейці домовилися пробачити Греції половину боргу

Європейці домовилися пробачити Греції половину боргу

Глави Європейського союзу досягли угоди з приватними кредиторами Греції про 50-%скорочення її боргу. Таке рішення було ухвалене на саміті в Брюсселі.

Як заявив президент Франції Ніколя Саркозі, угода, досягнута з кредиторами, дозволить списати близько 100 млрд євро.

Нині сукупний державний борг Греції перед приватними і національними кредиторами становить близько 350 млрд євро. За оцінкою французького лідера, ці заходи дозволять країні до 2020 року знизити рівень держборгу до 120% від ВВП.

Крім цього, Саркозі заявив, що стабфонд ЄС (EFSF) буде збільшено приблизно до 1 трлн євро. Кошти залучать із зовнішніх джерел.

Розвиваючи тему співробітництва, президент Франції заявив, що бачить необхідність проводити аналогічні зустрічі двічі на рік, а також готовий розглянути різні варіанти залучення до них представників МВФ.

У свою чергу канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала країни союзу до більшої фінансової дисципліни, заявивши, що в найближчому майбутньому фінансові операції Греції будуть взяті під особливий нагляд.

Глави ЄС на саміті в Брюсселі також ухвалили комплекс заходів, спрямованих на відновлення довіри в європейському банківському секторі.

Ці заходи повинні включати забезпечення гарантованого доступу банків до середньострокового фінансування з метою не допустити кризи ліквідності та гальмування кредитування реального сектора економіки, а також підвищення якості банківських активів.

Зараз ви читаєте новину «Європейці домовилися пробачити Греції половину боргу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути