понеділок, 14 листопада 2011 13:01

Європа на початку 2012 року зазнає рецесії, США буде легше - швейцарський банк

Європа на початку 2012 року зазнає рецесії, США буде легше - швейцарський банк

Аналітики інвестбанківського підрозділу швейцарського банку UBS прогнозують настання економічної рецесії в єврозоні в першій половині 2012 році.

Про це йдеться в представленому сьогодні інвестиційному прогнозі команди UBS Securities Research на 2012 рік.

"Слабке економічне зростання, особливо в єврозоні, і невизначеність з приводу монетарної, податково-бюджетної та валютної політики забезпечать збереження надволатильності на валютних ринках в 2012 році", - йдеться в прес-релізі UBS.

У той же час економіка США буде відносно захищена від ефектів економічного спаду в Європі, а ринки, що розвиваються зітхнуть вільніше в результаті ослаблення інфляційного тиску, прогнозують експерти UBS.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заробити під час кризи?

Швейцарський банк радить інвесторам тримати у фокусі три ключові "історії", щоб утриматися на плаву, - "сильний долар", "Швейцарський національний банк і Банк Японії", а також "надійні суверенні позичальники".

UBS Securities Research рекомендує формувати інвестиційні портфелі, орієнтуючись на дохідні корпоративні активи, включаючи високоприбуткові облігації та акції з хорошою дивідендної перспективою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італія вийде з єврозони, ознаменувавши крах єдиної валюти - експерт

Стратеги UBS віддають перевагу акціям компаній в США і на провідних ринках, що розвиваються, оцінюючи потенціал зростання фондового ринку країн, що розвиваються в 13% в 2012 році.

"Вище ринку" UBS оцінює перспективи секторів високих технологій, товарів масового споживання та охорони здоров'я. Відставати від ринку в 2012 році будуть фінансовий сектор, виробники споживчих товарів, які не є предметами першої необхідності (автомобілі, модний одяг, предмети розкоші тощо), а також постачальники комунальних послуг, вважають в UBS Securities Research.

Зараз ви читаєте новину «Європа на початку 2012 року зазнає рецесії, США буде легше - швейцарський банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути