четвер, 27 жовтня 2011 09:36

Євро подорожчав до більшості валют на новинах з Брюсселю

Євро подорожчав до більшості валют на новинах з Брюсселю

Вартість євро росте під час торгів у четвер по відношенню до долара, ієни і більшості інших активно торгованих світових валют після того, як європейські лідери погодили принципи рекапіталізації банків, списання грецького держборгу і розширення стабфонду ЄС.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Банк Японії в четвер зберіг базову процентну ставку без змін, на рівні 0-0,1%, і заявив, що відновлення економіки продовжується.

Одночасно японський ЦБ ухвалив рішення про розширення програми викупу активів з 15 трлн до 20 трлн ієн. При цьому обсяг програми надання позик з фіксованою ставкою залишився на рівні 35 трлн ієн. Таким чином, загальний обсяг стимулюючих програм Банку Японії тепер становить 55 трлн ієн ($ 724 млрд).

Курс євро до 8:15 в четвер становив $ 1,3991 порівняно з $ 1,3906 на закритті торгів у Нью-Йорку за підсумками сесії в середу.

По відношенню до японської нацвалюти євро підвищився до 106,34 ієни з 105,94 ієни.

Пара долар / ієна торгується біля позначки 76,00 ієни проти 76,18 за підсумками попереднього тижня.

Глави держав і урядів країн Європейського союзу домовилися на саміті в Брюсселі про принципи рекапіталізації банків, повідомив на брифінгу прем'єр головуючої в ЄС Польщі Дональд Туск.

До ранку четверга саміт зони євро прийшов до угоди з приватними кредиторами про "добровільне" списання 50% боргу Греції або приблизно 100 млрд євро, що має знизити фінансові зобов'язання країни до стійкого рівня.

Переговори з Institute of International Finance, які представляють інтереси приватних кредиторів, тривали всю ніч. Лідери країн єврозони попередили кредиторів, що в разі відсутності угоди втрати власників облігацій можуть досягти 100%.

Держборг Греції, що становить близько 350 млрд євро або близько 160% ВВП, досягне 186% ВВП в 2013 році.

Зараз ви читаєте новину «Євро подорожчав до більшості валют на новинах з Брюсселю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути