четвер, 05 грудня 2013 14:41

Експерт: політика не повинна перешкодити підготовці бюджету на 2014 рік

Напружена соціально-політична ситуація в країні не повинна перешкодити своєчасному завершенню підготовки та прийняттю державного бюджету України на 2014 рік та місцевих бюджетів. Про це заявив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

"Сьогодні увага всіх гілок влади зосереджена на вирішенні гострих соціально-політичних проблем, що хвилюють громадськість. І в такій ситуації може бути згаяно час, необхідний для завершення остаточної підготовки головного фінансового документа країни на наступний рік. До кінця року залишилося менше місяця. І цей час потрібно використовувати максимально ефективно, щоб доопрацювати і прийняти закон про державний бюджет на 2014 рік. В іншому випадку нам навряд чи вдасться уникнути перебоїв із виплатою зарплат, соціальної допомоги, розрахунками за іншими бюджетними статтями в січні місяці" , - говорить Олег Устенко.

Експерт нагадав, що проект закону "Про державний бюджет України на 2014 рік" до цих пір не виносився на розгляд парламенту навіть у першому читанні. "Президент України Віктор Янукович в інтерв'ю журналістам заявив, що бюджет 2014 має стати бюджетом розвитку регіонів. Щоб виконати це завдання, необхідно, щоб уже в січні регіони могли жити за новими бюджетам і отримали фінансування з самого початку року. Але вони зможуть це зробити, тільки якщо своєчасно буде прийнятий державний бюджет", - підкреслив експерт.

Як повідомлялося, під час інтерв'ю журналістам українських телеканалів Президент України Віктор Янукович заявив, що економічна ситуація в наступному році буде кращою, ніж у 2013-му. "Є багато підстав так думати. Ми бачимо, що зростатиме. А це означає, що буде кращий бюджет", - сказав він. Обсяги фінансування для розвитку регіонів мають бути "кілька десятків мільярдів гривень. Таку мету ми поставили" , - сказав Президент.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров на засіданні Кабінету Міністрів України запевнив, що привід для вуличних протестів на сьогодні вичерпано. "Довіра, висловлена нашим парламентом уряду, дозволяє нам приймати рішення, необхідні як для врегулювання сьогоднішньої гострої ситуації, так і для стабілізації соціально-економічної ситуації в Україні, - сказав Азаров. - Зокрема, продовжити переговори з Євросоюзом про підписання Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі".

 

Зараз ви читаєте новину «Експерт: політика не повинна перешкодити підготовці бюджету на 2014 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути