четвер, 13 жовтня 2011 14:33

Цушко наказав не підвищувати ціни на ліки

Цушко наказав не підвищувати ціни на ліки

Антимонопольний комітет України (АМКУ) зобов'язав 20 найбільших вітчизняних виробників і основних оптових дистриб'юторів лікарських препаратів утриматися від дій, які можуть привести до економічно необгрунтованого підвищення цін або виникнення штучного дефіциту фармацевтичної продукції.

"Вимоги стосуються забезпечення цінової стабільності на ринку, особливо в періоди поширення та загострення сезонних інфекційних захворювань у населення", - йдеться в повідомленні комітету.

Обов'язкові для розгляду рекомендації надані 10 виробникам в особі ЗАТ "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод", ВАТ "Київмедпрепарат", ПАТ "Київський вітамінний завод", ВАТ "Фармак" (усі Київ), ТДВ "ІнтерХім" (Одеса), ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я",ТОВ "Лекхім-Харків" (обидва - Харків), АТВТ "Галичфарм" (Львів), ТОВ "Фармацевтична фабрика" (Житомир), ТОВ "Дослідний завод" ГНЦЛС "(Харків),а також 10 дистриб'юторів: ТОВ "Оптима-Фарм Лтд.", ТОВ "АВС Логістик Парк", ТОВ "Юрія-Фарм", ТОВ "Фармпланета", ТОВ "Гледфарм Лтд." (усі - Київ), ТОВ "БаДМ", ТОВ "Вента Лтд." (обидва - Дніпропетровськ), ЧТПМП фірма "Едельвейс" (Львів), ПАТ "Альба Україна" (Бориспіль Київської обл.) і ТОВ "ФРА-М" (Донецьк).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цушко пригрозив "виявити діагноз" та "полікувати" фармацевтів

Про результати розгляду рекомендацій учасники ринку лікарських засобів повинні повідомити АМКУ в 15-денний термін.

Нагадаємо, в серпні АМКУ заявив про проведення вивчення фармацевтичного ринку на предмет дотримання його учасниками норм антимонопольного законодавства. Підставою для перевірок стало значне перевищення цін на окремі лікарські засоби в Україну в порівнянні з цінами реалізації в країнах їх виробництва.

Зараз ви читаєте новину «Цушко наказав не підвищувати ціни на ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути