понеділок, 19 грудня 2011 09:12

Черговою "жертвою" зниження рейтингу стала Франція

Черговою "жертвою" зниження рейтингу стала Франція

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings попередило про можливість зниження рейтингів Бельгії, Італії, Словенії, Іспанії, Ірландії та Кіпру через відсутність "комплексного рішення" боргових проблем Євросоюзу.

Рейтинги цих країн поставлені на перегляд, що означає можливість зниження їхніх рейтингів протягом трьох місяців.

Fitch Ratings в п'ятницю також знизило прогноз рейтингу Франції зі "стабільного" на "негативний" у зв'язку з ризиком зростання фінансових зобов'язань Парижа в результаті боргової кризи.

Зниження прогнозу означає, що з ймовірністю 1 до 2 рейтинг Франції, який перебукває на рівні "ААА", може бути знижений протягом двох років.

Нагадаємо, пізно ввечері 15 грудня Fitch знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) семи з недавно поставлених на перегляд найбільших банків світу у зв'язку з майбутніми труднощами у банківському секторі  на тлі слабкого економічного зростання і посилення регулювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Moody's погіршило прогноз рейтингів 13 українських банків

Зокрема, рейтинги американських банків Goldman Sachs Group Inc., Bank of America Corp. і Citigroup Inc. знижені з "А +" до "А". Рейтинги британського Barclays, французького BNP Paribas, швейцарського Credit Suisse і німецького Deutsche Bank опустили з "АА-" до "A".

Зазначимо, що раніше Рейтингове агентство Moody's Investor's Service переглянуло прогноз по рейтингах боргових зобов'язань уряду України в національній та іноземній валюті "B2" з "стабільного" на "негативний".

Зараз ви читаєте новину «Черговою "жертвою" зниження рейтингу стала Франція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути