четвер, 24 листопада 2011 16:39

Бойко задоволений "позитивом" і "конструктивом" переговорів з Росією

Бойко задоволений "позитивом" і "конструктивом" переговорів з Росією

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко та міністр енергетики Росії Сергій Шматко на зустрічі в Москві в четвер обговорили низку перспективних проектів співпраці між країнами.

Про це повідомила прес-служба українського міністерства.

За її даними, сторони обговорили як проекти, що реалізуються нині, так і ті, які будуть реалізовані в майбутньому.

"За результатами зустрічі сторони констатували позитивні та конструктивні зміни у перебігу двосторонніх переговорів в енергетичній сфері між двома країнами", - зазначила прес-служба Міненерговугілля.

Нагадаємо, Бойко 10 листопада заявив, що Київ і Москва розпочали технічне оформлення та реалізацію домовленостей щодо врегулювання розбіжностей між сторонами в "газових" питань, які були досягнуті президентами двох країн у Завидово (РФ) 24 вересня.

У 2009 році Росія і Україна підписали довгострокові контракти на постачання і транзит російського газу. Нова влада України звинуватила колишнє керівництво країни у порушеннях при підписанні цих документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна радять не поспішати радіти з "газової" угоди

Минулого року нове керівництво країни вже отримало знижку в $ 100 на тисячу кубометрів (обнулення російського експортного мита) в обмін на продовження перебування російського військового флоту в Криму.

Цього року Україна розв'язала чергову кампанію тиску на "Газпром" з метою домогтися нових поступок у ціні на газ. Наприкінці вересня президент Віктор Янукович приїжджав до Росії на переговори з президентом РФ Дмитром Медведєвим і прем'єр-міністром Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Бойко задоволений "позитивом" і "конструктивом" переговорів з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути