пʼятниця, 04 листопада 2011 09:38

Білорусь перейняла досвід України: Там теж обмінюватимуть валюту з паспортом

Білорусь перейняла досвід України: Там теж обмінюватимуть валюту з паспортом

У Білорусі з 9 листопада 2011 року вводять продаж інвалюти фізособам на підставі документа, що посвідчує особу.

Про це повідомлено в прес-релізі управління інформації Національного банку Беларвсу (НББ).

"При продажу іноземної валюти (як готівкової, так і безготівкової), платіжних документів в іноземній валюті за білоруські рублі фізичним особам, банками реєструються дані документа, що посвідчує особу. До таких реквізитів документа налеєать: прізвище, власне ім'я, по батькові (за наявності); найменування документа, його серія та номер; ідентифікаційний (особистий) номер фізичної особи (при відсутності номера - дата народження)", - сказано в прес-релізі.

До документів, що посвідчує особу, належать паспорт громадянина Білорусі, вид на проживання, посвідчення біженця, паспорт громадянина іноземної держави.

Цей порядок визначено постановою правління НББ N478, яка набуває чинності з 9 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арбузов врятував Україну від бригад, які вивозили валюту за кордон - Янукович

При продажу іноземної валюти за білоруські рублі, що перебувають на банківському рахунку фізичної особи (поточному, депозитному, карт-рахунку та ін), реєстрація даних документа, що посвідчує особу власника рахунку, проводиться на підставі даних, наявних у банку, в якому відкрито цей рахунок, відзначають в НББ.

Так, якщо фізична особа звернеться в банк для переоформлення депозиту в білоруських рублях на вклад в інвалюті, дані документа, що посвідчує особу цієї особи, вже є в банку, тому реквізити операції продажу іноземної валюти будуть брати з цих даних. Разом з тим саму операцію переоформлення договору депозиту будуть проводити відповідно до порядку ведення касових операцій на підставі пред'явленого фізичною особою документа, що посвідчує особу, пояснили в НББ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблеми в США та Греції відібрали в нафти $ 1,07

Інформація про реквізити операції продажу іноземної валюти представляється банками в автоматизовану інформаційну систему "Розрахунок" єдиного розрахункового та інформаційного простору не пізніше банківського дня, наступного за днем ??відображення операції продажу іноземної валюти в балансі банку.

"Проведені випробування працездатності програмного забезпечення банків при взаємодії з даною інформаційною системою для реєстрації операцій продажу іноземної валюти населенню за білоруські рублі показали готовність її до введення в експлуатацію", - сказано в прес-релізі.

Зазначимо, ввести в Білорусі авторизований продаж інвалюти Нацбанку наприкінці серпня доручив президент країни.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь перейняла досвід України: Там теж обмінюватимуть валюту з паспортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути