Ексклюзиви
четвер, 11 квітня 2013 09:13

Банки видали бізнесу рекордний обсяг кредитів у валюті

Банки видали бізнесу рекордний обсяг кредитів у валюті
Проблеми на Кіпрі призвели до зростання кредитування в Україні. Фото: odcity.od.ua

Банки відновлюють валютне кредитування бізнесу - у березні було видано позик в іноземній валюті на 5,7 млрд грн, що є рекордом з серпня 2009 року.

Про це пише "Комерсант-Україна" у матеріалі "Валюту віддають в рідні руки".

Як відзначає видання, установи активізують кредитування економіки, проте поки роблять це виключно в іноземній валюті. Березневий приріст відбувся виключно за рахунок збільшення кредитного портфеля юридичних осіб - в іноземній валюті він зріс на 6,7 млрд грн.

Кредитування підприємств у гривні практично заморожене - відтік за березень склав 4 млрд.грн. Кредитування населення також розвивається надзвичайно низькими темпами - загальний портфель фізичних осіб виріс всього на 293 млн.грн. Така низька активність пояснюється тим, що портфель в іноземній валюті продовжує як і раніше скорочуватися - за останній місяць на 994 млн.грн.

Підвищену кредитну активність в іноземній валюті банкіри пояснюють більш доступною ціною таких ресурсів. Попит на кредити у валюті також підігріли недавні події на Кіпрі. Нагадаємо, в березні кіпрські банки не працювали практично два тижні, а всі рахунки в країні були заблоковані.

Ціна валютних кредитів поступово скорочується, що дозволяє розраховувати на подальше зростання кредитування, вважають експерти.

При цьому, на думку банкірів, незважаючи на таку динаміку, частка валютних кредитів не перевищить частку гривневих.

Зараз ви читаєте новину «Банки видали бізнесу рекордний обсяг кредитів у валюті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути