середа, 21 грудня 2011 09:38

Азаров думав, що зможе випросити $250 за газ - джерело

Азаров думав, що зможе випросити $250 за газ - джерело

За інформацією джерел, прем'єр-міністр України Микола Азаров вирушив на переговори у підмосковну резиденцію російського Президента "Горки".

Зустріч була призначена на 19:00 за київським часом. Переговори проходили у форматі "2+2". З української сторони - Віктор Янукович і Микола Азаров, з російської - Володимир Путін і Дмитро Медведєв, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Запах газу".

"Росіяни не пропонували нової ціни, але запропонували змінити формулу, за якою ця ціна формується. Азаров вирушав до Москви з надією, що підсумкова ціна буде перебувати в діапазоні від 200 до 250 доларів за тисячу кубометрів", - повідомило джерело, знайоме зі змістом переговорів.

Крім того, у запропонованому Кремлем договорі містився пункт про створення газотранспортного консорціуму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через російську "трубу" "Нафтогазу" буде складніше позичати гроші

На якому варіанті зійшлися сторони - виключно українсько-російського консорціуму або залучення в нього якої-небудь енергетичної компанії з Євросоюзу, вчора з'ясувати не вдалося.

Передбачається, що про результати переговорів з керівництвом Російської Федерації глава уряду повинен заявити на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За російський газ Україна платитиме в середньому $380 - експерт

Як запевняють джерела в Адміністрації президента, нова ціна газу може позначитися на швидкості кадрових перестановок в уряді.

"Варіантів може бути два: якщо ціна задовільна, то в Адміністрації президента відкладуть питання про зняття міністрів, але не забудуть про нього, оскільки є об'єктивні показники ефективності їхньої роботи. Якщо ж ціна буде незадовільною, то постане питання про те, що як мінімум останні три місяці переговорна група на чолі з Миколою Азаровим працювала недостатньо, і в такому випадку потрібно міняти склад групи. Чи її керівника", - повідомив співрозмовник видання.

Зараз ви читаєте новину «Азаров думав, що зможе випросити $250 за газ - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути