вівторок, 06 грудня 2011 10:59

Арбузов заявив, що Нацбанк не підтримує курс гривні штучно

Арбузов заявив, що Нацбанк не підтримує курс гривні штучно

Немає підстав говорити, що Національний банк України (НБУ) штучно підтримує стабільність гривні.

Про це заявив глава регулятора Сергій Арбузов на зустрічі з іноземними представниками інвестиційних компаній та фондів.

"Головна причина цього полягає в нормальному стані платіжного балансу протягом останнього року. Також ми наводимо порядок у ситуації з попитом населення на готівкову валюту. Уже сьогодні, після впровадження деяких заходів, ми маємо зниження попиту населення на валюту в 3, а то і 4 рази", - цитує його слова офіційний сайт НБУ.

Арбузов додав, що якщо раніше щоденний попит на іноземну валюту перевищував пропозицію на $150 млн, то сьогодні цей показник не перевищує $50 млн.

"Ми сьогодні розмежували попит населення і попит бізнесу на готівкову валюту. Наразі ми чітко бачимо, де в цій сфері у нас є проблеми, і які ми маємо резерви. Ми виправимо всі недоліки, і я впевнений, що стабільності ніщо не загрожує", - підкреслив глава НБУ.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання розвитку вітчизняного банківського сектору в середньостроковій та довгостроковій перспективі. Арбузов зазначив, що на сьогодні вдалось підвищити капіталізацію банківської системи, наростити активи, залучити кошти населення. Протягом останнього місяця банки працюють прибутково, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк приховує жахливий стан українських банків - експерт

"Сьогодні не варто драматизувати ситуацію щодо відсутності коштів у банках, оскільки останній тендер, проведений минулого тижня для надання їм ліквідності, засвідчив, що при запропонованій сумі в 1 мільярд гривень ми отримали заявки лише на 44,5 мільйона гривень", - зауважив Арбузов.

Зараз ви читаєте новину «Арбузов заявив, що Нацбанк не підтримує курс гривні штучно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути