Ексклюзиви
середа, 21 квітня 2010 17:54
Андрій Бондар
Андрій Бондар
Андрій Бондар

Мій футбол

 

Один чоловік колись сказав, що для людини важливо лише те, чого вона не здійснила. Мовляв, від життя залишається тільки те, чим воно не було. А значить, дуже важливо заздалегідь знати принципово важливу річ: воно — суцільна поразка, бо завжди могло бути кращим. І ти точно знаєш: якщо воно комусь і вдалося краще — тільки не тобі.

Коли мені в дитинстві казали фразу: "Ти не вмієш програвати", — я страшенно сердився, геть не розуміючи її сенсу. Згодом прийшло розуміння: всі й постійно вигравати не можуть. Бо коли один виграє, другий неодмінно мусить програти. Тому ставитися до життя треба як до футболу, сприймаючи його або як груповий турнір, або як плей-офф.

Перший спосіб дозволяє тобі, крім поразки й перемоги, нічию, яка йде тобі в залік у вигляді одного пункту. Ти можеш входити до трійки лідерів, бути міцним середнячком або боротися за виживання у групі вильоту. У другому теж можна грати внічию, але вона мусить бути результативною й обов"язково на чужому полі. У житті чуже поле може бути або картопляним, або мінним. Але здебільшого воно таки твоє — футбольне.

Я грав до першої крові або до напівпритомного стану

У дитинстві я серйозно займався футболом. Але за довгі роки тренувань жодного разу не зіграв на якісному газоні. Я грав на бетонних плитах і асфальті, в бур"янах і на ґрунті, у снігових заметах і багнюці, на піску та гранітній мотобольній крихті. Я грав два тайми по 45 хв., але здебільшого без обмеження часу — до першої крові або до напівпритомного стану, коли біліє навколо губів. Я завжди любив грати індивідуально і досі думаю, що не зробив футбольної кар"єри саме через невміння грати в пас. Я не вмів програвати тоді, бо грав завжди один, за себе. Сьогодні я із радістю зіграв би, але немає з ким. Немає ні команди, ні м"яча. Але є скопана земля під хатою і три пачки насіння добірної футбольної трави, на якій гратимуть інші футболісти.

Зараз ви читаєте новину «Мій футбол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути