четвер, 02 червня 2016 14:50

Сухий шампунь треба змивати: 7 правил по догляду за волоссям

Сухий шампунь треба  змивати: 7 правил по догляду за волоссям

Поліпшити стан свого волосся та наблизити його зовнішній вигляд до ідеалу не так вже й складно. Досить не робити такі помилки.

Косметика по догляду

Зазвичай ми обираємо засоби по типу волосся та не звертаємо увагу на шкіру голови. Фолікули волосин страждають від лаків, пінок, спреїв. Шкіра голови забруднюється при зволоженні волосся силіконовими засобами. Найкраще мати два шампуні. Перший - для очищення та догляду за шкірою голови. Другий - для волосся.

Жирна шкіра свідчить про те, що волоссю не вистачає вологи. Забиті пори не дають активним інгредієнтам проникнути в шкіру голови. Раз в три тижні використовуйте очисний шампунь.

Лущення шкіри голови часто плутають з лупою. Проти лущення використовуйте засоби із заспокійливими інгредієнтами. Проти лупи - з антибактеріальними.

Спиртовмісні засоби

Стайлінгові засоби ми обираємо за обіцяним результатом, не звертаючи увагу на склад. Після використання волосся стає ламким, тоншим та втрачає об'єм.

Лак порушує роботу сальних залоз та може викликати роздратування. Перед покупкою читайте склад. У нього повинні входити гліцерин, пантенол, вітамін E. Бензофенол та бетаїн понижують шкоду від фіксуючих засобів. Запах стайлінгу повинен швидко вивітрюватися.

Розчісування мокрого волосся

Розчісувати та масажувати шкіру голови потрібно кожен день. В мокрому стані волосини дуже чутливі до ламкості та появі посічених кінчиків. Використовуйте гребінець з рідкими зубами та зволожуючий спрей. Він допоможе безболісно розділити пасма.

Використання маски

Більше не означає краще. Маску не потрібно втирати в коріння волосся та використовувати кожен день.

Вірний алгоритм повинен бути таким: три-чотири дні мийте волосся з кондиціонером та один - з маскою. Віджимайте волосся перед нанесенням маску. Вода розбавляє її.

Сушіння волосся рушником

Не варто сушити волосся рушником — це травмує пасма та спричиняє ламкість. Замотайте волосся рушником та залиште на кілька хвилин. Волога сама вбереться в тканину.

Сушіння без захисту

Перед сушінням волосся треба забезпечити попередній захист термозасобами. Тонкі пасма сушіть нижчою температурою, подалі від шкіри голови. Чим ближче фен до коріння волосся, тим більше страждає шкіра голови.

Використання сухого шампуню

Сухий шампунь обов'язково треба змивати з волосся в кінці дня. Його накопичення призводить до подразнень та запалень на шкірі голови. Не можна використовувати сухий шампунь на другий день. Протипоказано замінювати їм звичайний шампунь. Волосся, позбавлені природної захисної жирової плівки, будуть страждати від пересушування та зневоднення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Каннах зірки показали новий тренд — вибілене волосся

Зараз ви читаєте новину «Сухий шампунь треба змивати: 7 правил по догляду за волоссям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути