вівторок, 24 липня 2012 11:10

Вугрі виникають через неправильний догляд за шкірою

Вугрі виникають через неправильний догляд за шкірою

Вугрі на обличчі дорослої людини можуть виникнути через неправильне харчування, захворювання шлунково-кишкового тракту, щитовидки або ж гінекологічні проблеми.

Та найчастіше таке явище виникає через неправильний або недостатньо ефективний догляд за шкірою.

Про це Gazeta.ua розповіла дерматолог-косметолог Тернопільського обласного клінічного комунального шкірвендиспансеру Наталія Обаль.

"Вугрі виникають також у тих, хто працює на хімічному виробництві і постійно вдихає хлорку. Це так звані "хлорні  вугрі". Крім того, є і хвороба демодекоз – її викликає кліщ, який живе у пір'ї та пилі.  Він в неактивному стані ніяк не проявляється. Та коли в людини ослаблений імунітет – з'являється висипка, свербіж, лущення шкіри.  У такому випадку потрібно звертатися не в салон краси, а до дерматолога. Бо тільки у лікарнях є лабораторії, де можна здати аналіз і виявити цю хворобу", - радить лікар.

Якщо ж у пацієнта зі здоров'ям все гаразд, а вугрі все одно виникають, тоді їх причиною є неправильний догляд за шкірою.

"Головне – знати свій тип шкіри і підібрати для неї правильні засоби. Тоді можна забути слова "у мене чутлива шкіра і мені нічого не підходить", - пояснила Наталія Борисівна.  – Потрібно чітко дотримувати трьох етапів – очищення, тонізування і крем по типу шкіри".

За її словами, протирати шкіру лише тоніком недостатньо.

"Тонік піднімає PH шкіри до норми, дочишає. Але спершу треба вмити обличчя. При цьому звичайне мило варто взагалі виключити – воно сушить шкіру. Краще брати гель для вмивання, де замість мила – екстракт мильного дерева. Або ж придбати в аптеці якісне мило ручної роботи. Якщо у когось є реакція на воду – можна очищати шкіру спеціальним міцелярним лосьйоном. Вмивання дозволяє забрати ороговілі лусочки, пил, який осідає на шкірі протягом дня.  Тому цей етап пропускати не варто", - наголосила вона.

При виборі тоніка Наталія Борисівна радить звернути увагу на склад. Так, для сухої шкіри треба вибирати неспиртові тоніки, а для інших типів підходять спиртові.

"Влітку навіть нормальна шкіра стає трохи жирнуватою. Тому спиртовий тонік їй не зашкодить. А взимку усім треба переходити на неспиртові  – тоді шкіра суха і потребує особливого догляду. Якщо у когось дуже чутлива шкіра - можна замінити тонік на термальну воду. Вона заспокоює і знімає подразнення. Найкраще звернутися до косметолога – лікар порадить, які засоби найдієвіші у кожному конкретному випадку".

Третім етапом у догляді за шкірою є нанесення крему.

"Зараз дуже багато кремів, вибрати є з чого. Я би не радила користуватися дитячим кремом – він призначений для дитячої шкіри, у дорослих може викликати подразнення. Є спеціальні засоби по догляду за нормальною і комбінованою шкірою. Вони підсушують ті ділянки у Т-зоні, де виникають вугрі, і зволожують ті, які треба зволожити", - зазначила Наталія Обаль.

Зараз ви читаєте новину «Вугрі виникають через неправильний догляд за шкірою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути