Ексклюзиви
понеділок, 19 квітня 2021 15:00

Чому випадає волосся: причини й симптоми

Чому випадає волосся: причини й симптоми
Також волосся може випадати через причину, пов'язану із захворюваннями шлунково-кишкового тракту і зниженою кислотністю шлунка. Фото: pixabay

Випадіння волосся є однією з тих проблем, яка дошкуляє найбільше. І під час зміни сезонів загострюється.

Причин цьому є багато, а на них своєю чергою також впливають певні чинники, розповіла нутриціологиня Яна Фоксі в Instagram.

Фахівчиня виокремила кілька причин випадіння волосся й розповіла, як вони проявляються. Однією з причин є гормональний фон. У 95% випадків волосся випадає через: -

- надлишок гормону дигідротестостерону;

- підвищену чутливість волосяних фолікулів до цього гормону;

- надлишок ферменту 5-а-редуктаза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власниця рекордно довгого волосся обрізала його

Ознаки цієї проблеми: волосся стає тоншим, випадає по всій голові, але лисин не помітно. Рясно росте волосся на тілі. Волосся сухе, ламке, але швидко стає жирним. Буває акне чи себорея.

Також волосся може випадати через причину, пов'язану із захворюваннями шлунково-кишкового тракту і зниженою кислотністю шлунка. Це спричиняється порушенням нормального всмоктування всіх поживних речовин, що надходять: білків, жирів, вітамінів і мінералів.

Буває й рідкісне явище, таке як гніздова алопеція. Це також може спричинити випадіння волосся. Є припущення, що це передається спадково. Причини точно невідомі, але, можливо, стрес чи імунні проблеми.

Прояв помітити важко, бо загалом людина має здоровий вигляд. Є залисини у формі окреслених кіл. Випадіння чи облисіння стається упродовж короткого часу.

Випадіння волосся також може бути тимчасовою проблемою. У такому випадку це пов'язано зі стресом, вживанням медикаментів, зокрема, хіміотерапією. Проявляється так, що людина не пам'ятає, чи давно це почалося. Волосся не витончилося, не послабшало. Немає акне й рясного оволосіння обличчя, тіла. Випадання супроводжувалося стресом, лікуванням.

Багатьом знайомі проблеми, коли після тренування волосся жирне й ламке. Щоб цього уникнути, є певний алгоритм порад. Миття волосся після кожного заняття займає багато часу, а якщо робити це часто, то шкіра голови буде сухою. Щоб упоратися з проблемою першим кроком стане вибір виду фізичної активності.

Зараз ви читаєте новину «Чому випадає волосся: причини й симптоми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути